Viikolla sain uutta intoa ja oppia turvotuksen dokumentointiin ja mittaamiseen, kun DelfinTecnologiesin tj, syöpätautien erikoislääkäri, Tapani Lahtinen tuli tapaamaan minua Porvooseen. Hän on yrityksensä kanssa kehittänyt jo aiemmin blogissa mainitsemani kudosturvotuksen mittauslaitteen Moisture Meter Compact-D:n (=MMCD), jota käytän työssäni turvotuksen toteamiseen ja hoidon seurantaan." The practicality of the MoistureMeterD Compact makes it an ideal tool for measurements in clinical settings and therapy centers for assessing tissue water changes and effects of treatment.", kerrotaan yrityksen kotisivuilla laitteen käyttötarkoitukseksi. Tapaamisemme oli erittäin antoisa, keskustelimme lymfaödeeman nykytilanteesta, hoidosta ja tulevaisuuden hoitomahdollisuuksista. Hän esitteli myös uutta teknologiaa, josta tulen jatkossa kertomaan lisää. Koen olevani todella etuoikeutettu, kun työni puolesta olen tutustunut moniin upeisiin huippuosaajiin!
Murhetta viikkoon on aiheuttanut mm KELAN-byrokratia ja Suomen lainsäädännön epäoikeudenmukaisuus. Olen joutunut kirjoittamaan Kelan korvaushakemuksia uudelleen, sillä laitos on hukkannut potilaiden sinne toimittamia korvaushakemuksia. Voi, miten tällainen "paperisotku" teettääkään ylimääräistä työtä ja kuka sen maksaa? (Yhteiskunta/veronmaksajat!) Toinen ongelma on lain kapea näkemys siitä, kuka on pätevä hoidon antaja, kenen kirjoittama lähete kelpaa kenelle, jotta hoito on korvattava. Eli KELA ei siis korvaa terveyskeskuslääkärin kirjoittamalla lähetteellä tehtyjä yksityisen kipusairaanhoitajan antamia hoitoja! Tämä on mielestäni väärin, sillä kivunhoito on mitä suuremmassa määrin fysioterapeuttista ja kuntouttavaa hoitoa eli paljon enemmän kuin perinteistä hoitotyötä.
www.kela.fi Tarkista etuuksien myöntämisperusteet! |
täytyy lähete tulla yksityiseltä lääkäriltä (koodi 901D). Tämä tulee aiheuttamaan ruuhkaa yksityslääkäriasemalle ja asettaa terveyskeskuslääkärin lähetteen minun hoidon saamisen osalta arvottomaksi tai sitten potilaat joutuvat jäämään ilman kelakorvausta, jos haluavat jatkossakin saada kivunhoidon asiantuntijan palveluita, ilman käyntiä yksityslääkärivastaanotolla. Ihan mitättömiä eivät
No, lakia ei voi muuttaa. Täytyy miettiä miten tämän ongelman voisi ratkaista? Olkoon se yksi kuluvan vuoden missioista!
No comments:
Post a Comment