Sunday, 24 April 2016

Sinun elämäsi - sinun valintasi

VAU mikä viikko! Maanantaiaamuna nousin ennen kukonlaulua ja suuntasin verkostomarkkinointi kollegoitteni kanssa Helsinki-Vantaan kentälle ja sieltä kahden päivän tehokoulutukseen Kööpenhaminaan. Suurkiitos koko mukana olleelle porukalle ja kouluttajallemme mahtavista päivistä! Sain monta oivallusta ja helpottavaa ajatusta, joiden turvin on inspiroivaa ja mahtavaa kehittää omaa yritystoimintaani ja ennen kaikkea koko elämääni! Teimmepä mitä tahansa, meillä on aina vapaus ja mahdollisuus tehdä valintoja, jotka vaikuttavat elämäämme.

Oletko koskaan miettinyt, mikä tekee sinut onnelliseksi? Millaisen elämän haluaisit? Vievätkö tekemäsi valinnat sinua kohti päämäärää, jossa voit kokea iloa ja onnellisuutta? Toimiessani kivunhoidon ja lymfaterapian asiantuntijana kohtaan päivittäin elämänhallinnan haasteita ja esteitä. Usein olemme kovin rajoittuneita näkemään positiivisena asiat, joista emme saa iloa ja nautintoa, kuten esim. kipu ja lymfaödeema. Hoitotavoitteena kyse on enemmänkin elämän hallinnasta kuin mahdottoman tavoittelusta. Kroonista vaivaa emme useinkaan pysty kokonaan poistamaan tai parantamaan. Täkeintä olisi oppia elämään sovussa ja tasapainossa itsensä kanssa. Onhan kyseessä sinun ainutkertainen elämäsi ja sinun valintasi, joilla etsit harmoniaa, tasapainoa, iloa ja onnea päiviisi. Tom Lundberg (2006) on kirjassa Desiderata avannut Pyhän Paavalin kellotornin seinään vuonna 1692 kaiverretun tekstin säkeet. Kirjan tärkein viesti on mielestäni se, että kulje tyynenä ja luottavaisena kaiken melun ja kiireen keskellä. Muista aina, että kyseessä on sinun elämäsi - sinun valintasi, riippumatta siitä, mistä ikinä onkaan kyse.
Kööpenhaminan kellotorni vahvisti oman valintani!

Kipupotilaan kivun hallinnassa on suurta apua tiedon saamisesta. Tieto siitä, että krooninen kipu ei ole enää hälytysmerkki, vaan kipua viestivän hermoston häiriötila, jota voimme aktiivisesti kuntouttaa, on helpottava. Voimme ja meidän tulee opettaa aivojamme toimimaan uudella tavalla. Lääkäri Helena Mirandan sivuilla on muutama erittäin hyvä linkki ja video, joka selittää kroonisen kivun luonteen. Video esittelee myös kivun sekä elämän hallintaan vaikuttavia valintoja. Jokainen kipupotilas on oman elämänsä asiantuntija ja paras itsensä hoitaja. Kyseessä on sinun elämäsi ja sinun valintasi vaikuttavat siihen, kuinka onnellisena saat elämäsi viettää. Sinun aikasi ja sinun valintasi on tärkeä!

No comments:

Post a Comment