Sunday, 9 August 2015

Kosketuksen voima

Viimeinkin saapuivat helteet Suomeen ja koulut alkavat huomenna. Näin se menee! No laulun sanoin, " vielä on kesää jäljellä". Onhan se ihanaa, että saadaan vihdoinkin aurinkoa. Nyt kannataa tankata D-vitamiinivarastoja talven varalle auringossa, kun se vielä on mahdollista. Lämpö hellii ihanasti ihoa ja tuntuu hyvältä, kunhan muistaa, että ei saa palaa!

Iho on tärkeä, se on meidän suurin aistinelimemme ja pinta-alaltaan aikuisella noin 1-2 neliömetriä. Iholla on monta tärkeää tehtävää. Yksi näistä tehtävistä on toimia tuntoaistimena. Ihossa on reseptoreita kosketukselle, paineelle, kivulle ja lämmölle. Tätä aistia hyödynnetään hoitomuodossa, jota kutsutaan TaktiiliStimuloinniksi eli kosketusterapiaksi. TaktiiliStimulointi on melko tuntematon meillä Suomessa, mutta esim. naapurimaassa Ruotsissa, jossa menetelmä on kehitetty, sitä käytetään paljon kuntoutus- ja hoitomenetelmä. Menetelmä on rekisteröity ja suojattu. Hoitoa antavat koulutetut kosketuspedagogit. Meitä lähinnä olevat koulutukset toteutetaan nykyään Ruotsissa.

Professori Kerstin Uvnäs-Moberg on tutkinut paljon kosketuksen merkitystä oksitosiinihormonin eritykseen ja siitä syntyviin terveysvaikutuksiin. Hänen aiheesta kirjoittamansa kirja löytyy suomennettuna kirjakaupoista. TaktiiliStimulointi sopii kaikille, vauvasta vaariin, sairastumisen, loukkaantumisen ja erilaisten toimintahäiriöiden hoitoon sekä kuntoutukseen.
TaktiiliStimulointi on rekisteröity hoitomenetelmä

Tutkitusti TaktiiliStimulointi rauhoittaa kehon autonomista hermostoa, lievittää kipua, parantaa unen laatua, parantaa immuunipuolustusta eli vastustuskykyä, kohentaa vatsan ja suoliston toimintaa, lisää alipainoisten lasten ja aikuisten painoa, vähentää stressiä ja aggressiivisuutta, lisää oppimiskykyä ja uteliaisuutta, vaikuttaa positiivisesti keskittymiskykyyn, edistää kommunikatiokykyä, vahvistaa oman kehon hahmotusta ja lisää elämänlaatua! Ei siis mitenkään vähäpätöisiä vaikutuksia!

Hoito kestää noin 45-60 min ja se toteutetaan kevyenä systemaatisena kehon sively/painelu tekniikkana lämpimällä hierontaöljyllä suoraan iholle. Suositeltava hoitosarja on 5-10 kertaa. Jos haluat kuulla lisää, voit olla yhteydessä verkkosivujeni kautta. Olen koulutettu kosketuspedagogi vuodesta 2005 lähtien.

No comments:

Post a Comment