Sunday, 9 June 2013

PhysioTouch jatkokoulutusta

Haukilahden Paviljongista saa hyvää lounasta.
Kaksi viikkoa juhannukseen, sitten se kesä onkin jo ohi. Näin ajattelevat pessimistit! Onneksi Suomen suvi on hellinyt meitä koko maassa kuluneella viikolla korkeilla lämpötiloilla ja kirkkaalla auringonpaisteella. Toivottavasti tätä ihanuuttaa jatkuu vielä pitkään. Helteellä tulee muistaa riittävä nesteytys ja työn jaksottaminen. Omaa työtäni kevensivät viikolla ihanat, voimaannuttavat ja innostavat koulutuspäivät. Maanantaina tapasin ensimmäistä kertaa upean persoonan ja ammattilaisen, Teijan, joka työskentelee fysioterapeuttina ja lymfaterapeuttina Hotelli Levitunturilla. Kokoonnuimme HLD Oy:n tiloissa agendana PhysioTouch koulutuksen suunnittelua. Keskiviikkona ja torstaina toimin Kir-Fix Oy:n organisoimassa PhysioTouch jatkokoulutuksessa ohjaajana. Koulutukseen osallistujat olivat innokkaita ja mukavia hoitotyön asiantuntijoita.

Hoitotyössä saan päivittäin soveltaa oppimaani ja opettamaani. Kivun ja turvotusten hoito on haasteellista ja palkitsevaa. Ja koska hyväksi hoitajaksi kypsytään kokemusten ja tiedon kautta, niin taas voin omakohtaisella kokemuksella sanoa, että kyllä faskian käsittelyllä saadaan ihmeitä aikaan! Tiistaina kävin elämäni ensimmäisen kerran jalkahoitajan vastaanotolla jalkahoidossa. Kiitos siitä kuuluu Jalkahoitola Tiina Salldenille Porvoon Huhtisissa. Tiinan ammattimaisessa käsittelyssä jalat rentoutuivat ja virkistyivät. Sainpahan myös ihanan jalkahieronnan ja jalkapohjan faskiakäsittelyn, minkä seurauksena keskiviikkona jalat olivat todella kipeät, kun kalvoketjun pitkittynyt tulehdustila alkoi antamaan periksi. Nyt on jalat entistä ehommat ja pitkään kestänyt jalkapöydän turvottelu vähentynyt huomattavasti jalkapohjan faskian tulehdustilan lievennyttyä. Lisäksi varpaita koristaa kaunis, punainen kestolakkaus ja pienet kristallikukat isovarpaiden kynsissä. Tämä taiteellinen luomus on Mirja Ilanderin omistaman Pieni Kymsisalonki harjoittelijan käden luomusta. Ihanaa!

Innostavaa sparrausta liikunnan pariin olen saanut yhteistyökumppaniltani Vivacoren fysioterapeutilta, Daniela Lönnqvistiltä. Hänen ansiostaan osallistuin kaupungin järjestämään puistojumppaan ja olin kahtena aamuna kukonlaulun aikaan sauvakävelyllä ja joogaamassa. Liikunnan tuoma keveyden tunne ja endorfiiniryöppy saavat ihmeitä aikaan. Nyt täytyy vaan jaksaa jatkaa....ainkain kuusi viikkoa, sanoo Dansku. Daniela osallistui viikolla PhysioTouch koulutukseen ja toimii siis nyt myös Sertifioituna PhysioTouch klinikkana yhteistyössä Sairaanhoitopalvelu-Leenan kanssa. Danielalle voi tehdä suoraan ajanvarauksia hänen Vivacoren- sivuilta löytyvään puhelin numeroon.

No comments:

Post a Comment