Saturday, 17 February 2018

Teknologia kuuluu kaikille

Mielenkiintoinen viikko jälleen takana. Torstaina olin Tikkurilan Laureassa järjestetyssä Teknohankkeen aloitusseminaarissa. Olen ilmoittunut mukaan hankkeseen, joka tehdään verkkokoulutuksena. Tavoitteena on haastaa itsensä kehittämään omaa teknologian osaamista. Haluan oppia itse hyödyntämään vielä enemmän terveysteknologiaa ja oppia arvioimaan ja tunnistamaan erilaisten teknologioiden soveltuvuutta potilailleni/asiakkailleni ja muille yhteistyötahoilleni. Teknologia on tullut jäädäkseen! Kurssi huipentuu päätöstilaisuuteen ja todistusten jakoon Helsingissä 31.5.2018 järjestettävillä Upgraded Life Festivaaleilla, joka on Baltian ja Pohjoismaiden suurin terveysteknologian start-up yritysten messu- ja koulutustapahtuma. SINNE SIIS!

Kurssin alussa saimme vierailla Teknologialainaamossa, jossa saimme tutustua monenlaiseen ns kotiin vietävään teknologiaan. Ilokseni huomasin, että lainaamossa oli esillä Pieni piiri-yrityksen tablettilaitteet, joita voi hankkia esim. senioreille kotiin tai hoivakoteihin. Näillä tablettilaitteilla voi mm. tilata jumppa-, musiikki- ja luentopalveluita Sanoste-palvelusta, jossa itsekin toimin palveluntuottajana. Kipusairaanhoitajan 30 min esitelmä kivunhoidosta on siis mahdollista saada kotiin suorana verkkoyhteytenä reaaliaikaisena ja vuorovaikutteisena.

www.sanoste.fi/ verkkokauppa (linkki kauppaan)

Ikäteknologiakeskus on asiantuntijakeskus, joka kokoaa yhteen ja välittää ikäteknologiaan liittyvää tietoa ja kokemuksia. Teknologia kuuluu kaikille. Senioirit voivat kokea itsensä epävarmoiksi teknologian käyttäjiksi, mutta useat laitteet on tehty todella helpoiksi ja ikäihmisten käyttöön soveltuviksi. Aivan ihanalta vaikuttaa esim. senioreille tarkoitettu Androi-puhelin Doro 8030. Tätä aion lämpimästi suositella omille 80 +- vuotiaille vanhemmilleni. Olisi ihanaa saada näköpuhelin yhteys, jotta näkee onko kaikki kunnossa! Yritin jo aiemmin saada äitiäni ottamaan käyttöön Helo-rannekkeen, mutta siihen hän ei vielä suostunut. Rannekkeella olisin voinut saada tietoa läheiseni hyvinvoinnista omaan älypuhelimeeni. Itse olen tyytyväinen rannekkeen käyttäjä. Se on ollut käytössäni jo kohta vuoden. Kyllä se vaan on niin, että tulemme vielä hämmästymään kuinka terveysteknologia valtaa alaa!

No comments:

Post a Comment