Sunday, 25 February 2018

Sinussa on kaikki...

Päässäni pyörii miljoona ajatusta. Se ei ole mitenkään poikkeuksellista, sillä olenhan HSP-tyyppi. Meillä erityisherkillä on todella rikas sisäinen maailma ja erityisen herkkä hermosto reagoimaan sisäisiin ja ulkoisiin ärsykkeisiin. On ihan oma valinta, kokeeko asian positiivisena vai negatiivisena, sillä se on molempia. Aivan kuten kroonisen kivun kanssa eläminen, HSP vaatii samaa asenne pohdintaa. Positiivinen ajattelu ja ratkaisukeskeisyys helpottavat arjessa.

Kuluneena viikkona olen haastanut itseäni useamman kerran. Yksi ihana saavutus oli rakkaudella itse kutomani villasukat koiralleni talvipakkasille. En TODELLAKAAN ole käsityöihmisiä, inhoan sitä hommaa, mutta koska rakastan suunnattomasti koiraani, en halunnut sen palelevan. Googletin Youtubesta kutomisohjeet ja tein pienet villasukat. Olen viimeksi tartunut puikkoihin 1980-luvulla koulussa. Hyvä minä! Asenne ratkaisee aina! 
Jalo ja villasukat 2018Toinen murhe liittyi yritykseni laskutukseen. Asiakas ei ollut maksanut laskuaan eräpäivään mennessä ja jouduin huomauttamaan tästä. Se tuntui pahalta, koska me HSP-tyypit olemme hyvin moraalitietoisia ja tarkkoja. Pohdin useamman päivän, miten asiasta informoisin asiakasta ja lopulta tartuin toimeen. Tilanne ratkesi helposti, mutta aiheutti minulle sitä ennen ahdistusta ja mielipahaa. Miksi taas asetin toisen tunteet omieni edelle? Itsensä arvostaminen on kaiken positiivisen ja rakentavan toiminnan edellytys.

Kuin "tilauksesta" tarttui käteeni yöpöydältäni Anne Karilahden (2014) kirjoittama kirja, Vapaaksi - luo itse oma elämäsi. Selailin sitä ja löysin alleviivaamani kohdan: " Oivaltaaksesi tien itsesi näköisiin valintoihin tulee tehdä ihana matka omaan itseesi, sillä sinussa itsessäsi on jo kaikki se, mitä sinä tarvitset hyvän ja elämän makuisen elämän luomiseksi." Niin totta! Voimamme löytyy, kun tiedostamme mitä haluamme ja opettelemme kuuntelemaan omaa itseämme ja sisäistä tietoutta. Tämä pätee kaikille ja kaikissa elämän tilanteissa! Jokaisen tavoite on elää hyvä elämä. Jokainen on vastuussa omasta elämästään ja jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa siihen.

No comments:

Post a Comment