Sunday, 5 August 2018

Autoimmuunisairauksista voi parantua elintapamuutoksilla

Mitä muuta lomalla voi tehdä kuin opiskella? Ensimmäinen lomaviikko on takana. Suomi ja Eurooppa ovat olleet tukalan helteen vallassa koko viikon. Tämä kesä jää Suomessa historiaan yli 50 päivää kestäneellä hellejaksolla. Sisällä on ilmalämpöpumpun avulla viileää ja opiskelu on maistunut. Olen suorastaan nauttinut uuden tiedon omaksumisesta.

Olen käynyt jo aiemmin läpi Paula Heinosen luotsaamia Terveydentukipilarit- verkkokursseja. TT1, TT2 ja TT3 on käyty ja lomalla opiskelin loppuun TT4:n eli hormoniverkkokurssin. Voin vain ihmetellä, että miksi ei terveydenhoito-oppilaitoksissa tai sairaanhoitajan työssä opeteta näitä tärkeitä asioita? Kehon toiminta perustuu biokemiaan ja voimme vaikuttaa moneen vaivaan toimimalla niin, että saavutamme biokemiallisen tasapainon kehossamme. Monia sairauksia voidaan siis hoitaa ruokavaliolla ja elintapamuutoksilla!
  • gluteiiniton ruokavalio hoitaa autoimmuunisairauksia

Lisäpontta sain vielä ystävän linkittämästä englanninkielisestä koulutusmateriaalista, jossa useat eri lääketieteen ja funktionaalisen lääketieteen edustajat kertovat tutkimuksista ja luonnon mukaisista (lähinnä ravintoon, liikkumiseen ja stressinhallintaan liittyvistä) hoidoista, joilla on voitu menestyksekkäästi hoitaa ns autoimmuunisairauksia. Tällaisia ovat esim. reuma, allergiat, vuotavan suolen oireyhtymä, diabetes, alzheimer ja demantia. Moniin näihin vaivoihin liittyy siis kipua, turvotusta ja heikentynyttä vastustuskykyä, mikä kuuluu esim. omaan alaani (kivunhoito ja lymfaterapia). Olen tämän opiskeltuani yhä enemmän ymmälläni hoitosuosituksista. Lääkkeillä vaimennetaan sairauksien oireita, mutta hoito ei paranna. Ruokavaliomuutoksilla sitä vastoin on voitu parannusta saada aikaan.

Duodecimin Terveyskirjasto määrittelee autoimmuunisairauksien johtuvan perimästä, ympäristöstä, elintavoista ja bakteereita tai viruksista. Missään ei kuitenkaan sanota, että ruokavaliolla olisi merkitystä sairauksien ilmenemiseen taikka hoitoon. Duodecimin mukaan autoimmuunisairauksiin ei tällä hetkellä tunneta tutkimuksiin perustuvaa ehkäisyä. Tämän Autoimmune Secrets koulutus kumoaa täysin ja väittää, että tutkimusta löytyy. Elintapamuutoksialla voidaan vaimentaa elimistön tulehdustila, vahvistaa immuunipuolustusta ja korjata syntyneitä kudosvaurioita. Ravinnolla on tässä suuri merkitys!

Onneksi Suomessa löytyy muutamia asiaan vihkiytyneitä lääkäreitä. He toimivat lähinnä yksityissektorilla. Ystäväni, anestesia- ja kipulääkäri, Pirjo Lindfos oli mukana YLE Radio 1-ohjelmassa 12.6.2018 puhumassa tästä aiheesta teemalla: Ruoka olkoon lääkkeemme. Itse aion jatkossa vielä aktiivisemmin nostaa hoitolassani esille hyvän, ravinteikkaan ruoan ja hyvien, elinvoimaisten lisäravinteiden merkitystä kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille.

No comments:

Post a Comment