Sunday, 28 August 2011

Vierivä kivi ei sammaloidu

Olin loppuviikosta innostavassa ja energisessä koulutuksessa todella upeassa paikassa! Suosittelen lämpimästi tutustumaan Sipoon rannassa Hjalliksen Diili-ohjelmasta tutun rakennushankkeen vieressä sijaisevaan koulutuskeskus Sopukkaan (http://www.ensijaturvakotienliitto.fi/sopukka/). Ruoka oli hyvää, tilat toimivat, henkilökunta ystävällistä ja maisemat upeita.....

Mahtavinta oli tietysti opiskelijatovereiden vertaistuki ja ohjaajien luoma innostava ilmapiiri. Opiskelen Tulisielujen organisoimassa koulutuksessa (http://tulisielut.fi/)  yrittäjän ammattitutkintoa. Teemanamme oli johtaminen; josta päällimmäiseksi itselleni nousi ajatuksia itseni ja kumppaneitteni johtamisesta. Aion lähiaikoina kirjata tarkemmin ylös yritykseni visiota, missiota ja arvoja. Koen, että arvojen esille tuominen on tärkeää myös palveluiden ostajille.

 Suoralta kädeltä voin sanoa, että yritystoimintani missio on tuoda esille kivun- ja turvotuksen hoitoon liittyvien asioiden tärkeys. Toivon, että toiminnallani voin saada aikaan positiivista asennemuutosta näiden asioiden arvostukseen ja priorisointiin hoidossa.

Ajatuksia herättäviä hyviä linkkejä esim. kivunhoitoon liittyen löytyy sivuilta: http://www.mediuutiset.fi/uutisarkisto/suomalaiset+kipupotilaat+pelkaavat+vahattelya/a621443 , jossa kipupotilaat kertovat kokemuksiaan ja pelkojaan. Sivuilta http://www.tohtori.fi/?page=6935514&id=0465988 löytyy käytännön neuvoja kipupotilaan omaisille. Kivun hoidossa tieto ei lisää tuskaa vaan päinvastoin! Tarvitsemme enemmän tietoa siitä, mitä jokainen voi itse tehdä lievitäkseen kipua ja mitä muita täydentäviä kivun hoito menetelmiä lääkkeiden ohella on olemassa. Näistä asioista kerron lisää mm. Helsingin Reumayhdistyksen järjestämässä luentotilaisuudessa 14.9.2011. Lisäinfoa löytyy sivuilta http://www.helsinginreumayhdistys.com/ kohdasta tapahtumat ja syyskuu. Ehkä tapaamme siellä?

No comments:

Post a Comment