Sunday, 4 September 2011

Seminaari terkkuja: Opi nauramaan itsellesi!

Ihana viikonloppu takana, iloisia, hersyviä ja positiivisia ihmisiä Skandinaviasta, Isosta-Britanniasta, Belgiasta, Virosta ja ties mistä. Osuuskunta Helmihetki sai kunnian olla toteuttamassa osan Pohjoismaisen Änkyttäjien seminaarin ohjelmasta. Teemana oli : Positiivisen ajattelun voima ja opi nauramaan itsellesi. Kolmipäiväinen seminaari pidettiin kauniissa ranta maisemassa Helsingin Vuosaaressa kokoushotelli Rantapuistossa. http://www.rantapuisto.fi/rantapuisto/. Päivien aikana iloinen osallistuja joukko kävi kiertoajelulla, risteilyllä, vietti mukavaa vapaa-aikaa yhdessä saunoten ja syöden. Virallisemmasta osuudesta vastasi Osuuskunta Helmihetki, joka piti tietopohjaisen luennon aiheeseen littyen sekä työpajoja ja naurujooga session. Tilaisuuden järjesti Suomen Änkyttäjien yhdistys ry http://www.ankytys.fi/.

Päivien aikana valkeni itsellenikin taas positiivisen ajattelun mahti ja merkitys sekä keinot sen toteuttamiseen. Ohessa otteita kirjoittamastani luento tiivistelmästä.

"Optimismi on tunnetila, joka syntyy positiivisista ajatuksista. Optimismilla on sekä fyysisesti että psyykkisesti positiivisia terveysvaikutteita. Hyvä henkinen terveydentila ja mielen tasapaino auttavat luomaan hyviä ihmissuhteita, edistävät luovuutta ja joustavuutta sekä kriisien hallintaa. Optimismi vähentää stressiä, levottomuutta, huolestumista ja masennusta. Asiat ja tapahtumat elämässämme eivät aiheuta meille henkistä kuormitusta, vaan ajatuksemme ja tapamme reagoida niihin.
Positiivista ajattelua on mahdollista opetella. Liikunta ja fyysisen kunnon kohottaminen ovat tärkeitä henkisen hyvinvoinnin kannalta ja ne lisäävät kehon endorfiinitasoa. Rentoutuminen vähentää stressiä ja lisää oksitosiini hormonin eritystä, mikä puolestaan vaikuttaa tasapainottavasti elintoimintoihimme.  Kahden minuutin nauru vastaa 45 minuutin rentoutusta. Nauru ja huumori ovat ilmaisia lääkkeitä. Naurua voi opetella esimerkiksi naurujooga kursseilla. Hedelmällisintä on oppia nauramaan itselleen!
Mikään voima ei ole niin suurta kuin ajatuksen. Optimistiset ihmiset pärjäävät, koska he ajattelevat positiivisesti, vaikka eivät aina olisikaan oikeassa. Jopa ollessaan väärässä, he näkevät sen positiivisena ja näin saavat onnistumisen kokemuksia. (David Landers, 1924-)
The-Secret –kirjan sanoin: ” Kaikki on mahdollista, mikään ei ole mahdotonta!” Ajatukset.com – siellä ne ajatukset on!"
Toivottavasti säilytän hyvän fiiliksen alkavalla työviikkolla ja pystyn välittämään sitä myös potilailleni ja verkosto kumppaneilleni!        
Oikein hyvää alkavaa positiivisuus viikkoa kaikille!                     
                                                                     

No comments:

Post a Comment