Sunday, 11 March 2012

Kipuhoidoista sivuvaikutuksia!

Rakastan kiireettömiä aamuja, joilloin saan syödä aamupalani ja juoda kahvini rauhassa lehteä lukien. Sunnuntaiaamuna edessäni oli viikonlopun Iltalehti. Siinä kirjoitettiin taas kissankorkuisin kirjamin, että kipulääkkeet ovat vaarallisia! Näin toki on, jos niitä käyttää ylenmäärin ja harkitsemattomasti. Muistan, että olen jo aiemmin blogissani kommentoinut asiaa 25.9.2011 otsikolla Kipulääkkeiden viidakossa.


Kipulääkkeitä syödään paljon!


Ei todellakaan ole aina tarpeellista ottaa Buranaa tai Panadolia, puhumattakaan Asperinista, kaikkeen pieninpäänkin kipuvaivaan. Se on vaan niin helppoa, kun lääkkeitä saa reseptittä ja me olemme liian kiireisiä ja toisaalta myös laiskoja kokeilemaan muita, lääkkeettömiä hoitovaihtoehtoja. Toisaalta lääkebisneksessä pyörii suuria summia rahaa ja lääkkeitä on saatava kaupaksi niitä tarvitseville. Tästä herää assosiaatio jonkinaikaa sitten näytettyyn televisio-ohjelmaan (nimeä en nyt muista), jossa kerrottiin, että useimmat lääkkeet syntyvä "vahingossa". Tutkijat yhdistelevät eri aineita ja tutkivat yhdistelmien vaikutuksia rottakokeilla. Näin voidaan saada aikaan yhdisteitä, jotka hoitavat jotain ongelmaa, vaikka muut vaikutukset ovatkin sitten ns. haitallisia sivuvaikutuksia. Juuri näin! Laillistettuna hoitoalan ammattilaisena en toki tyrmää lääkehoitoa, mutta toivoisin kyllä lisää harkintaa nykyiseen hoitokäytäntöön. Kipua voidaan ja tulee hoitaa muillakin menetelmillä kuin Burana-reseptillä ja sairauslomalla.

Toinen ajatuksiani ravisteleva tieto, jonka luin lääkäri Antti Heikkilän 8.3.2012 päivätystä blogikirjoituksesta oli se, että British Medical Journal (www.bmj.com) on julkaissut tukimuksen keinonivelten pitkäaikaisongelmista. Antin mukaan :"On todettu, että metallinen keinonivel hajoaa ja siitä irtoaa mikroskooppisia metallisiruja ympäröiviin kudoksiin. Metalli aiheuttaa ympäröivissä kudoksissa tulehdusreaktion, joka vuorostaan aiheuttaa huomattavaa kipua. Lonkkanivelproteesin kohdalla kipu tuntuu pahiten nivusessa. Tulehdus aiheuttaa lihas- ja luukudoksen tuhoutumista. Metalli leviää muualle elimistöön verenkierron ja imusuonten välityksellä. Kukaan ei tiedä, mitä tämä kaikki sitten saa aikaan pitkällä aikavälillä, mutta metalli vaikuttaa ainakin haitallisesti immuunijärjestelmään. "
(Lainattu Antin blogista http://www.anttiheikkila.com).

Huh-huh, olipa painavaa tekstiä. Tietysti lääketiede on aina oikeassa, kunnes toisin todistetaan.... No, olen iloinen siitä, että minulla on yhteistyökumppaneina laaja asiantuntijoiden verkosto ja sillä tavalla voin tarjota potilailleni tehokkaita hoitoja, joista useimmat ovat täysin sivuvaikutuksettomia ns. luomuhoitoja perustuen kuitenkin tutkittuun näyttöön ja viimeisimpään teknologiaan ja tietoon! :) Esim. alipainehoito yhdistettynä kinesioteippaukseen lievittää nivelkipuja ilman sivuvaikutuksia!

No comments:

Post a Comment