Sunday, 6 January 2013

Kasvolymfahoidosta on apua moneen vaivaan

Uusi vuosi 2013 on lähtenyt jo vauhdilla käyntiin. Ilokseni olen saanut täytää taas työkalenteriani mukavien ihmisten vastaaottoajoilla ja innostavilla koulutuksilla sekä verkostotapaamisilla. Pientä harmia on tuonut joidenkin yhteistyökumppaneiden negatiivinen palaute toimintani laajentamissuunnitelmista. Kritiikki johtuu lähinnä ennakkoluuloista ja asenteista. Toivottavasti saamme työrauhan ja yhteistyösovun aikaiseksi puhumalla avoimesti asioista! Ainahan on olemassa ns. muutosvastarintaa ja mitään kehitystä ei synny ilman kunnollista suunittelua ja uskoa omaan unelmaan.

Torstaina minulla oli ilo ja kunnia tavata ensimmäisen kerran Kir-Fix Oy:n mahtava porukka. Meillä oli innostava ja antoisa koulutus Tuusulan Majatalo Onnelassa aiheesta: Akuutin ja kroonisen kivun erot ja niiden merkitys hoitotyössä sekä Kokemuksia LymphaTouch-hoidosta. Uskon (ja toivon) että molemmat osapuolet olivat tyytyväisiä päivän antiin. Ainakin tilaisuus poiki minulle uusia koulutustyötehtäviä keväälle. JIPII! :) KIITOS!

Viikon vastaanottotyö poiki ajatuksen valottaa hieman enemmän lymfaterapian mahdollisuuksia kasvojen alueella. Perinteisesti varmaan ajatellaan, että kasvojen lymfahoito on kosmeettista hoitoa ja kuuluu siis kosmetologeille kauneudenhoidon puolelle. Tämä on toki totta, mutta paljon on kasvojen alueen turvotus ongelmia, jotka ovat koulutetun ja laillistetun lymfaterapeutin osaamisaluetta ja hoito kuuluu mitä suuremmassa määrin lääketieteeseen. Tällaisia ovat esim. plastiikkakirurgian jälkihoito, kasvojen ja kaulan alueen leikkausten jälkihoito, kasvojen ja kaulan alueen syöpähoitojen jälkeinen lymfaödeeman hoito, jatkuvat poskiontelon tulehdukset (varsinkin lapsilla) ja kuorsaus ongelma. Nämä vain nyt eräinä esimerkkeinä. Myös esim. pitkään jatkunut niska-hartia alueen kipu aiheuttaa laajempaa tulehdusta ja voi turvottaa kasvojakin. Tässäkin kasvojen ja kaulan alueen lymfaterapia on avuksi.

Manuaalinen lymfaterapia samoin kuin alipainehoitokin parantaa kudoksessa lymfan muodostusta, vilkastuttaa imusuonten toimintaa, tehostaa soluvälitilassa olevan nesteen siirtymistä imusuonistoon, auttaa uusia imusuoniyhteyksiä syntymään ja pehmentää kovettunutta proteiinipitoista ödeemaihoa. Eli ei siis ihan pikku juttu. Tietty se kirkastaa kasvojen ilmettä, vähentää turvotusta ja saa silmät loistamaan!

Silmät loistaen kiidän myös kohti alkavaa viikkoa. Torstaina alkaa kauan kaivattu Kansalaisopiston tanssikurssi, johon osallistun puolisoni kanssa. Hanskassa on humppa, foxi, rumba ja valssi. Näitä testattiin joululomalla Kanarialla. Ja nyt uutta oppimaan...Liikunta on lääkettä!

P.S. Blogger ei suostu liittämään kuvia. Yritän myöhemmin :(

No comments:

Post a Comment