Sunday, 17 February 2013

Hoitotyötä pellavansiemenen voimalla

Edellisen viikon luennointi ja koulutus rupeama aiheutti tällä viikolla vastaanotolla ruuhkaa. Pitkät työpäivät ottavat veronsa ja kohta 50 v.täyttävä kehoni on ollut kovilla. Niskaa ja hartioita juimii, lanneselkä huutaa apua ja vasenta jalkaa turvottaa. Onhan se hyvä, että osaa sitten suhtautua empaattisesti hoidettaviinsa, mutta kun "suutarin lapsilla ei ole kenkiä" ja oma huolto jää yleensä vähiin. Toisaalta on mahtavaa huomata, että se mitä opettaa ja ohjaa muille, toimii käytännössä!
Ihmiskeho on viisas ja pyrkii korjaamaan epätasapainotilaa monin keinoin. Meidän on osattava kuunnella kehomme viestejä ja vastattava niihin.

Antioksidanttihoito suojaa solujen rakenteita
ja korjaa vaurioita.
Lauantaina shoppailu reissulla osui käteeni kirurgian erikoislääkäri, Kaarlo Jaakkolan, kirja Ruoansulatus kuntoon ravitsemushoidolla. Tänään olen toimistotöiden lomassa ahminut kirjan sisältöä ja tehnyt muutaman oivan havainnon. Monet terveysongelmat johtuvat dysbioosista eli suoliston bakteeriflooran haitallisista muutoksista. Haitallinen mikrobisto voi aiheuttaa monia erilaisia vaivoja ja kipuja. Ne häiritsevät myös immuunipuolustusta, hermoston toimintaa ja sisäeriterauhasten hormonituotantoa. Eräs merkittävämpiä dysbioosia aiheuttavia tekijöitä on väärä ravinto. Probioottien ohella kirjassa suositellaan mm. pellavasiemenrouhetta, jota allekirjoittaneella sattuu olemaan kaapissa! Nyt siis pussi esille ja 2 rkl viilin joukkoon ja sekoitus lusikoidaan suuhun! (Nam...) Ostin rouhetta joulukuussa työkeikalla Vääksyn Myllystä tietämättäni mihin sitä parhaiten voisi käyttää, mutta nyt tiedän, että se on varsinaista super foodia. Pyysinkin kollegaani tuomaan sitä lisää tiistaina, kun tapaamme Yrittäjäsairaaanhoitajien hallituksen kokouksessa Helsingissä.

Pellavansiemen sisältää eniten omega-3-sarjaan kuuluvaa alfalinoleenihappoa (ALA). Riittävällä saannilla on merkitystä moniin sairauksiin, kuten esim. verenpainetautiin, sepelvaltimotautiin, muihin suonten kalkkeutumisiin, liikalihavuuteen, aikuisiän diabetekseen, niveltulehduksiin, astmaan, PMS-oireisiin, allergioihin ja muihin ns. rappeutumissairauksiin. Siis just hyvä!

Alkava viikko ei tuo työtahtiin muutosta. Tiistain kokouspäivän lisäksi keskiviikkona lennän Ruotsiin yhdessä HLD Oy.n toimitusjohtajan kanssa pitämään PhysioTouch-koulutusta. Vastaanottoa on siis vain kolmena päivänä, jolloin työpäiville tulee pituutta n. 12 tuntia. Orastava kevään odotus ja ihanat yhteistyökumppanit sekä uskolliset ja mukavat asiakkat/potilaat saavat kuitenkin jokaisen päivän tuntumaan ainutlaatuiselta ja onnelliselta. Oikein paljon tsemppiä ja iloa kaikille uuteen viikkoon! Varsinkin kummitytölleni Elinalle, joka täyttää perjantaina 11 vuotta! :)

No comments:

Post a Comment