Sunday, 10 February 2013

Kipu ja oksidatiivinen stressi

Vihdoinkin on sunnuntai ja vapaa päivä! Koko viikko on ollut haipakkaa menoa, mutta mieli on korkealla ja fiilis hyvä. Minulla on ollut etuoikeus saada tavata mahtavia ihmisiä eri kaupungeissa ja eri tilaisuuksissa!

Keskiviikkona olin pitämässä PhysioTouch koulutusta Hämeelinnassa yhdessä Kir-Fixin edustajan, Tero Valtosen, kanssa. Torstaina pidimme samanlaisen tilaisuuden Lahdessa. On hyvin voimaannuttavaa saada kertoa mahtavasta hoitomenetelmästä hoitotyön ammattilaisille. Samalla kun opettaa, niin oppii paljon itsekin! Kiitos kaikille mukana olleille!

Perjantaina osallistuin Meilahdessa Suomen Kivuntutkimusyhdistyksen hoitotyön toimikunnan ja HYKS Kipuklinikan järjestämään kipusairaanhoitajille suunnattuun koulutukseen. Mahtavan päivän tärkeimmäksi anniksi koin erikoislääkäri, Kanta-Hämeen keskussairaalan kipupoliklinikan lääkärin, Pirjo Lindforsin luennon aiheesta Kipu & ravitsemus. Hän suosittelee esim. fibromyalgia potilaille antioksidantteja, omega-3-rasvahappolisää ja ubikinonia (muutamia lisäravinteita näin mainitakseni). Pirjon mukaan krooninen kipu näyttäisi liittyvän eri syistä johtuvaan stressiin, joka häiritsee elimistön puolustusjärjestelmää aiheuttaen häiriöitä immuniteetissa, neuro-endokrinologisissa toiminnoissa ja herkistää kivulle ja masennukselle. Elimistössä havaitaan siis oksidatiivinen stressitila, jolloin ravintoaineita kuluu tavallista enemmän kehosta ja tila aiheuttaa ikään kuin elimistön hapen puutteen.
Ihan järkeen käypää!

Lauantaina sain lisää puhtia ja uskoa sekä ennen kaikkea tietoa ja tutkimustuloksia ravitsemuksen merkityksestä kehon hyvinvointiin. Osallistuin Synergyn Kick Off 2013-tilaisuuteen Kalastajatorpalla Helsingissä. Tapasin mm.Synergyn toimitusjohtajan ja perustajan Dan Higginsonin ja vakuutuin entistä enemmän Synergyn tuotteiden ainutlaatuisuudesta ja siitä, että ne tulevat mullistamaan elämääni! Tästä on hyvä jatkaa! Jos asia kiinnostaa niin kerron mielelläni lisää. Kyselyjä voi laittaa kotisivujeni kautta (www.sairaanhoitopalveluleena.com) tai sähköpostilla: leena.vallin(at)pp.inet.fi.

Intoa puhkuen suuntaan katseeni alkavaan työviikkoon vastaanotollani! :)

Ravitsemus on kaiken perusta. Kun se on kunnossa, on hyvä kasvaa.

No comments:

Post a Comment