Sunday, 7 April 2013

Kinesioteippaus kivunhoidossa

Takana lyhyt, mutta intensiivinen ja mielenkiintoinen työviikko. Ihanaa onnistumisen riemua olen kokenut muutamien kivunhoidon ongelmien lievittyessä. Ehkä viikon paras palaute on tullut ns. "kantaluupiikki" eli plantaarifaskiitti kivusta kärsineeltä asiakkaalta. Hän on kärvistellyt vaivansa kanssa vuoden päivät ja kokeillut erilaisia hoitoja. Yhdellä PhysioTouch käsittelyllä, johon liitin faskiakäsittelyä ja kinesioteippausta, asiakas kertoi saaneensa kivun lievitystä ja uskoa paremmasta. Ihanaa, tästä on hyvä jatkaa hoitosuhdetta. Toinen ihana palaute tuli puhelimella. Soittaja halusi tehdä ajanvarauksen selkävaivansa takia. Hän päätti ottaa minuun yhteyttä, sillä olin noin 2 vuotta sitten parantanut hänen tenniskyynärpää vaivansa yhdellä PhysioTouch/LymphaTouch hoitokerralla (!). Nyt vasta sain tietää tämän ja kyllä tuntuu hyvältä!

Harvoin saamme palautetta hyvästä työstä, negatiivinen uutinen leviää aina helpommin. Hyvien tulosten saaminen edellyttää 110% paneutumista työhönsä ja jatkuvaa opiskelua sekä omien toimintojen arviointia ja korjaamista. Toisaalta onhan se ihanaa oppia koko ajan uutta ja yrittää hoidoillaan auttaa kehoa palautumaan ja toimimaan oikealla tavalla. Pitäisi vaan toki muistaa hoitaa myös ITSEÄÄN. Useinhan on niin, että suutarin lapsilla ei ole kenkiä! Tästä ajatuksesta ryhdistäytyneenä olin eilen tyttäreni kanssa Helsingin Kaapelitehtaalla Joogafestivaaleilla. Osallistuimme yhdelle joogatunnille ja tutustuimme messuosastoon. Ilokseni tapasin siellä Synergyläisiä hyvällä asialla. Itsekin olen aktiivisti käyttänyt sekä ProArgi9+ että Mistify-juomaa ja uutena ihanaa Phytolife-viherjuomaa, joka rauhoittaa mukavasti ruoansulatustani. Kyllä ruokavaliolla on merkitystä. Siitä kirjoittaa lääkäri Antti Heikkilä mukavasti taas blogissaan.

Muutamaa haastellista kipupotilasta olen hoidellut kinesioteippauksella ja etsiessäni siitä lisää materiaalia ja tietoa löysin kaksi hyvää tietolähdettä, jotka haluan teille lukijoilleni tässä jakaa. Ensimmäinen on opinnäytetyö Tampereen yliopistosta toukokuulta 2012. Siinä neurologisen fysioterapian erikostumisopintoja suorittanut Paula Hakala oli tehnyt tutkimusta aiheesta Kinesioteippaus neurologisen fysioterapian apuvälineenä. Toinen hyvä sivu on Teippaamo ja tietoa menetelmän isästä, japanilaisesta lääkäristä Kenzo Kasesta, löytyy sivulta Kinesiotaping ja siellä on hyvä video etusivun oikeassa yläreunassa.
Kinesioteippauksesta löytyy
tutkittua tietoa


Tästä aasinsiltana päästään muihin fysioterapian apuvälineisiin. Sairaanhoitopalvelu-Leena tomii vastedes Porvoossa Mediteam-shoppina eli ajanvarauksella mittaamme, sovitamme ja tilaamme fysioterpian apuvälineitä, tukia ja kaulureita yms. Tästä toiminnasta vastaa fysioterapeutti Daniela Lönnqvist ja allekirjoittanut vastaa Mediteam- shopin lääkinnällisistä hoitosukista. Näillä muutoksilla tuulta purjeisiin ja kokka kohti kevättä!

No comments:

Post a Comment