Sunday, 28 July 2013

Selätinkö selättää selkäkivun?

Heinäkuun viimeinen sunnuntai aamu valkenee aurinkoisena ja lämpimänä. Aurinko paistaa ja sinisellä taivalla ei näy yhtään pilvenhattaraa. Leuto kesäinen tuuli tuo lempeää hyväilyä makuuhuoneen avoinna olevasta ikkunasta kuumalle iholle. LOMA! Mikä autuas olo, ei kiirettä minnekään. Puolison keittämä aamukahvin tuoksu tulvii makuuhuoneeseen ja päätän nousta uuteen aamuun. Nousen vuoteesta ja tuskan irvistys valtaa kasvoni ja kehoni jännittyy. AUTS; saamarin iskaiaskipu viiltää taas vasemmasta parasta jalkaterään asti. Tätä on nyt kestänyt kuusi viikkoa ja eilinen siivousintoilu ei varmaan asiaa parantanut, vaikka siivotessa tuntuikin melko siedettävältä.

Tätä blogia kirjoittaessani tuntuu istuminen jo helpommalta kuin aamulla. Aamupalan jälkeen tein reipaan noin kahden kilometrin sauvakävelyn lämmittelynä ja sitten jumppasin ja venyttelin kotona selkä- ja pakaralihaksia noin puolisen tuntia. Lisäksi olen ottanut ohjelmaan päivittäisen lantion liikerataa  parantavan Selättimen. Sillä teen harjoitteita 2 x 5 min päivittäin netistä saadun ohjelman mukaan. Selätin auttaa tehostamaan selkärangan luonnollista liikkumista. Laite on käytössäni vielä uusi, mutta jos saan sillä itselleni hyviä tuloksia, voin sitä varmasti suositella muillekin. Lisäksi harjoittelen ryhtiä ja tasapainoa sekä vahvistan syviä lihaksia T-Standillä.
www.selatin.fi

Näin se on nähtävä, että raskas työ vaatii veronsa ja kaksi viimeistä työntäyteistä vuotta ovat nyt kuormittaneet kehoani siihen pisteeseen, että nyt on aika oppia kuuntelemaan sitä ja tekemään ratkaisuja myös oman hyvinvoinnin suhteen. Niinpä olen ilmoittautunut mukaan Löydä tasapainosi-valmennusryhmään, joka alkaa syksymmällä ja odotan sitä innolla. Olen matkalla kohti pyrkimystä tehdä elämäntapa remonttia ja löytämään uuden energisemmän itseni. Tähän haen innostusta mm. seuraamalla Raakel Lignellin kirjoittamaa Raxun remppa blogia ja ostin myös hänen saman nimisen kirjansa, josta sain mm hyviä reseptejä ja ohjeita. Huomenna amulla aloitan ernsimmäisen varsinaisen kesälomani käymällä yritykseni hankkimassa työterveyshuollossa Loviisassa.

No comments:

Post a Comment