Sunday, 22 September 2013

Kivunhoitotyön kutsuseminaari: tietoa kannabiksesta kivunhoidossa

 Syyspäiväntasaus on hetki, jolloin aurinko siirtyy taivaalla pohjoiselta eteläiselle pallonpuoliskolle. Se päivä on tänään. Ilmatieteenlaitos on ennustanut ensi viikolle jopa räntää ja pohjoiseen lunta. Onneksi vielä aurinko paistaa ja kauniit ruskan värit maalaavat maiseman. Aamupäiväinen sauvakävelylenkki Porvoon Vanhan Kaupungin laidalla ja Maarin rannassa sekä Linnamäellä antoivat energiaa ja potkua tulevaan viikkoon. Toivottavasti se on yhtä antoisa kuin kulunut viikko.

Perjantaina lähdin aamulla ajelemaan Espooseen Orionille, jossa järjestettiin 3.Kivunhoitotyön verkostoitumispäivä, joka on kutsuseminaari kivunhoitotyötä tekeville sairaanhoitajille. Lukuisista kutsuvieraista suurin osa on työssä sairaaloissa, kipuvastaanotoilla, -klinikoilla ja leikkaussaleissa. Vain kaksi sairaanhoitajaa oli ns. yksityiseltä sektorilta. Toinen oli  Sairaala Ortonilta ja minä olin ainoa ns. "outolintu", sairaanhoitajayrittäjä, jolla on oma kipu- ja lymfahoitola.


Yritykselläni on
Sairaanhoitajaliiton myöntämä
yrittäjätunnus.

Aiheina oli Päihdeongelmaisen akuutin kivun hoito, josta luennoin HYKS:sistä Lääketieteentohtori Katri Hamunen ja Kannabis kivunhoidossa, josta puhui HYKS:in Kipuklinikan lääkäri, LT Tarja Heiskanen. Kannabis on hampusta saatava huumaus- ja lääkeaine. Yleisessä kielenkäytössä sanalla kannabis tarkoitetaan hampusta saatavia kannabistuotteita, joita käytetään pääasiassa päihteenä ja vähäisissä määrin lääkkeenä. (lähde: Wikipedia ). Suomessa on käytössä muutamia erityisluvan varaisia kannabislääkkeitä, joita seurataan tarkoin ja suositellaan vain tietyissä tapauksissa tietyille potilasryhmille. Lääkkeen aloitus ja seuranta tapahtuu aina Kipuklinikalla. Kannabiksella, kuten kaikilla muillakin lääkkeillä, on huomattavia sivuvaikutuksia. Kipu ongelmat, joihin kannabista on käytetty, ovat eräät hermoperäiset eli neuropaattiset kiputilat.

 
Orion jakoi meille myös uuden Nivelrikko kotihoito-oppaan, jota ammattilaiset voivat tilata toimipisteisiinsä Galenos.fi-sivuilta. Se on selkeä ja hyvin kuvitettu opas nivelrikosta kärsivien potilaiden ohjekirja. Itse suosittelen myös erittäin lämpimästi kaikille nivelrikko ongelmaisille PhysioTouch - alipainehoitoa kivun ja turvotuksen sekä nivelen liikerajoituksen hoitoon. Hoitomenetelmä on turvallinen, tutkittu, hellävarainen, kivuton ja ennen kaikkea TEHOKAS. Jos haluaa asiasta lisäinfoa, voi laittaa viestiä kotisivujeni kautta. Otan yhteyttä ja kerron lisää.

Se siitä syyspäivän kauneudesta. Nyt taivas repesi, ukkoni jyrähti, tuli raekuuro ja nyt on sammutettava tietokone turvallisuus syistä. Palaillaan:)

No comments:

Post a Comment