Saturday, 28 September 2013

PhysioTouchista on tullut osa aktiivista fysioterapiaa

Viime maanantaina sain odotettuja "vieraita" toimistolleni kun HLD Oy:n väkeä piipahti Porvoossa ja illalla vielä tuli heiltä perään puhelu. On mahtavaa saada tehdä yhteistyötä huippuosaajien kanssa! Vuonna 2009 alipainehoitomenetelmän fysio- ja lymfaterapeuttien käyttöön lanseerannut HLD, Healthy Life Devices Oy on kehittynyt viiden vuoden aikana yhdeksi suomaalisen terveysteknologian kärkiyritykseksi. Tämä heidän lanseeramansa uusinta teknologiaa edustavan menetelmän  käyttökokemukset ovat osoittaneet turvotuksen hoitoon kehitetyn laitteen vaikutukset ajateltua laajemmiksi.

Tieteellinen tuotepäällikkö Sari Raittila HLD:stä on summannut tutkimusraporttia, jonka aineiston ovat tuottaneet menetelmää päivittäisessä työssään käyttävät fysioterapeutit dokumentoimalla hoitoja ja tuloksia potilasvirrastaan. Aineisto kattaa noin 202 potilastapausta. Tulokset on julkaistu Fysi lehdessä 2013 /2 ja artikkeli löytyy HLD:n sivuilta. Aineiston mukaan erityisen hyvin kipu lievittyi rannekipupotilailla 67,4% ja murtumapotilaille peräti 82,5%. Tennis- ja golfkyynärpää kipu lievittyi VAS asteikolla 55,27%, Yli 50 % kivunlievitys saatiin seuraavilla potilasryhmillä: kyynärpää, olkapää, rintasyöpäkipu, selkä, lonkka ja niska-hartia kivut (72,33%).  Itselläni on samansuuntaisia kokemuksia hoito tulosten vaikuttavuudesta. Sarin kertoman mukaan USA:n klinikoilla on koettu hankalaksi mm. plantaarifaskiitin (eli ns. kantaluupiikin) hoito. Siksi siellä PhysioTouch on koettu erittäin tervetulleeksi terapeuttien lisätyökaluksi tähänkin vaivaan. Myös itselläni on vastaavaa kokemusta. Muutamat ns. luupiikkivaivasta pitkään ja kaikkia hoitokeinoja kokeilleet, ovat parilla PhysioTouch hoidolla saaneen lievitystä ja apua tähän ikävään vaivaansa.
Olemme Sertifioitu PhysioTouch klinikka


Yleisöllä on mahdollisuus tutustua lähemmin PhysioTouch / LymphaTouch hoitoon Porvoossa ensi lauantaina 5.10.2013 PointCollegessa, Opistokuja 1, pidettävillä VIRE-messuilla. Olen siellä mukana HyVÄl-verkoston ständillä. Esittelen siellä myö toista huipputeknologian laitetta eli MoistureMeterCompactD laitetta, jolla voidaan mitata kudoksen vapaan veden %-osuus. Tämä diagnosoi esim. vamman, leikkauksen tai syöpähoitojen jälkeistä turvotusta. Toivottavasti näemme messuilla!

No comments:

Post a Comment