Saturday, 19 October 2013

Kipusairaanhoitaja testaa ja informoi

Vihdoinkin postin mukana tuli paketti, jota olen innolla odottanut. Paketti tuli Irlannista ja se sisältää uutta hyvinvoinnin teknologiaa. Kyseessä on "liiankin hyvältä" kuulostava tuote, sillä se perustuu lääkkeettömään menetelmään, jolla voidaan esim. lievittää kipuja ja vähentää kehon stressitasoa ja sitä kautta saada hyviä terveysvaikutuksia aikaan. Kyseessä on non-transdermaaliset (= mitään lääkeainetta ei imeydy kehoon) laastarit, joita asetetaan akupunktiosta tuttuihin akupisteisiin, joiden kautta laastarista lähtevä stimaaltio vaikuttaa meridiaanien välityksellä valittuun kohteeseen. Tuote on lähtöisin Amerikasta ja hoitomenetelmää on tutkittu vuosia. Taustalla mainitaan asiantuntijana lääkäri dr Steven Haltiwanger.

No olen kokeillut ns. kipulaastareita (IceWave-laastari) pari päivää omaan iskiaskipuuni ja täytyy sanoa, että olen lähestulkoon kivuton. Tänään olen siivonut ja toimittanut erinäisiä askareita kivutta ja olematta jäykkä! Onko apu tullut näistä uusista laastareista vaiko BackJoy istuimesta, jota olen käyttänyt nyt viikon? Ihan sama, olo on hyvä! Olen kombinoinut kipulaastareiden kanssa Y-Age Aeon -laastaria, joka sanotaan kliinisten testausten mukaan vähentävän kehon stressitasoa ja tulehdustilaa. Olisi sitten vaikutus plaseboa eli kuviteltua tahi ei, niin olen todellakin tuntenut oloni harmooniseksi ja seesteiseksi, mutta en millään tavalla saamattomaksi. Stressiä on hyvä vähentää, sillä jatkuvat työkiireet nostavat stressitasoa ja kehon kortisolituotantoa, jolla on monelle tapaa haitallisia vaikutuksia kehossamme. Ja testit jatkuvat..... Jos tuote osoittautuu toimivaksi ja tehokkaaksi, otan se työkaluksi kivunhoitoon ja sitä on asiasta kiinnostuneille jatkossa saatavilla kauttani.
Kivunhoitoluentoa pukkaa....

 

Kivunhoito, se on monimutkainen ja -tahoinen juttu. Kaikki sitä kuulemma osaa ja silti meillä on paljon kipuilevia ihmisiä sekä julkisen- että yksityisen terveydenhuollon piirissä. Onko vika asenteissa vai taidossa? Voidaanko kipua hoitaa? Näihin kysymyksiin yritän vastata yhteistyössä HLD Oy:n  kanssa 12.11.2013 , jolloin järjestämme kaikille avoimen koulutustilaisuuden Porvoossa. Tilaisuus pidetään WSOY-talon auditoriossa (Mannerheiminkatu 20, K-porras) klo. 16.30 -19.00. Tilaisuus on maksuton ja mukaan mahtuu 130 henkilöä. TERVETULOA!

No comments:

Post a Comment