Sunday, 27 October 2013

Kärsitkö kivusta, turvotuksesta tai kestääkö urheilusta palautuminen pitkään?

Mikä viikko! Työtä kivun ja turvotusten parissa, mutta ihania kokemuksia näiden tilanteiden hallintaan! Olenpa onnekas, sun saan tehdä näin palkitsevaa työtä (kaikesta huolimatta). Tieto on tehty jaettavaksi, samoin asiantuntijuus! Siksi järjestämmekin yhteistyössä HLD Oy:n kanssa Porvoossa ilmaisen ja kaikille avoimen luentotilaisuuden tiistaina 12.11.2013 klo 16.30 -19.00 aiheesta KIVUNHOIDON UUSIA TUULIA. Mukaan mahtuu 130 henkilöä, sillä Linnajokisalin auditorioon (Mannerheiminkatu 20 K-rappu) mahtuu sen verran väkeä. Ilmoittautua voi 4.11. mennessä HLD:n PhysioTouchn kliiniselle asiantuntijalle Tiina Puustiselle.(tiina.puustinen(at)hldmail.com).

Jos siis kärsit kivuista, turvotuksesta tai jos urheilusuorituksesta palautuminen vie pitkään, olet tervetullut kunntelemaan miten näihin vaivoihin voi saada lievitystä ja apua. Myös lähestyvä talvikausi ja sen mukanaan tuomat liukkaat kelit ovat meille monille harmituksen aihe. Kaatumiset ja talviurheiluharrastukset tuovat mukanaan revähdysvammoja, murtumia ja kipua. Nyt on lääkärien, hoitajien, terapeuttien ja liukastelijoiden hyvä saada tietoa siitä, miten näitä mahdollisia ongelmia ja vammoja voidaan turvallisesti ja tehokkaasti hoitaa.

Tieto ei lisää tuskaa vaan päinvastoin.Torstaina minulla oli ilo ja kunnia käydä pitämässä kivunhoidosta osastotuntia Porvoon sairaalan sisätautiosaston hoitajille. Yhteistyössä on voimaa ja kivunhoito on usein kaiken muun hoitotyön ohella erittäin haasteellista ja tärkeää. Kiitos kivunhoidon vastaava sairaanhoitaja, Sanna Rahikainen, yhteistyöstä! Kiitos myös ravintovalmentaja Sari Armilalle, jonka ihanaa, verbaaliisesti lahjakasta ja tietorikasta ravinto-opastusta saimme nauttia keskiviikkona rintasyöpäleikattujen tukiryhmässä.

Lauantain lounas: Hyvä ruoka, parempi mieli!
Yhteistyötä on tehty myös Porvoon kaupungissa ns. Hyvinvointi -hankkeen puitteissa. Sairaanhoitopalvelu-Leena osallistuu hankkeeseen HyVäl-verkoston yrittäjien edustajana. Torstaina osallistuin innostavaan työpajaan Seikkailulaaksossa. Tämä projekti jatkuu ensiviikolla, jolloin sama porukka osallistuu yli yön kestävään innovaatioleiriin, jossa jatketaan asian työstämistä. Verkostoissa on voimaa!

Itsehoito on kuitenkin kaiken A ja O, jotta jaksamme arjen haasteissa. Viikonloppuna olen
sauvakävellyt reippaasti molempina päivinä Joonanmäen ympäri. Kyllä luonto on voimaannuttava. Liikunta, tervellinen ruokavalio, riittävä lepo ja hyvä mieli auttavat jaksamaan arjessa.
Toivon Sinulle, blogini seuraaja, voimia tulevaan viikkoon. "Ole valppaana. Katsele ympärillesi ja ole valmiina tarttumaan jokaiseen tilaisuuteen, joka tiellesi ilmestyy." Siinä ohje unelmiesi matkalle, hyvään elämään.

No comments:

Post a Comment