Friday, 6 December 2013

Yökompressio vaikean lymfaödeeman hoitona

Istun poikkeuksellisesti jo perjantaina kirjoittamassa blogiani. Ulkona sataa kevyttä lunta ja Suomi valmistautuu juhlimaan Itsenäisyyspäiväänsä Tampere -talossa. Tänään tehdään siis taas historiaa.
Traditioita on hyvä vaalia, mutta ripaus jotain uutta, muuttaa aina asioiden suuntaa. Tämä pätee ihan kaikessa ja kaikkialla!

Mobiderm-tuotteita myy Thuasne, kysy niitä lymfaterapeutiltasi!
Oma lymfaterapia toimintani muutti suuntaa menneellä viikolla, kun tilasin esnimmäisen kerran asiakkaalleni (=lue potilaalleni) yö käyttöön tarkoitetun kompressiotuotteen. Kokeilimme tuotteen toimivuutta aluksi pienellä sidospalalla normaalin tukivaatteen alla ja huomasimme sen toimivan. Koska potilaan tila vaatii tavanomaista tehokkaampaa sidontaa, mikä on hankalaa käytännössä toteuttaa, koska hänen työssään on mahdotonta toimia raaja sidottuna, päätimme kokeilla jotain muuta ratkaisua. Onneksi Kir-Fix Oy:ltä löytyi kuvasto ja malli Thuasne Mobiderm - tuotteesta. Tämä pehmeä, pieni tyynyjä sisältävä sidosmateriaalia ja siitä tehdyt kompressiohihat ja -sukat, toimivat tehokkaina lymfaturvotuksen ja fibroottisen kudoksen (= kova iho, jossa aineenvaihdunta on huono) pehmentäjinä. Tuotteet parantavat lymfahoidon tehoa ja niitä voidaan käyttää tavallisen lymfasidonnan yhteydessä tai esim. erillisinä Mobiderm-kompressiohihoina tai -sukkina yökäyttöön.
Tuotteesta on hyvä youtube video, jossa näytetään sekä sidosmateriaalin että kompressiovaatteiden käyttöä.

Ranskalainen yritys, joka tuottaa tätä upeaa sidosmateriaalia ja kompressiotuotteita on Thuasne (since 1847). Mobiderm tuote on patentoitu ja sitä myy Suomessa ainakin Kir-Fix Oy. Nähtäväksi jää tuotteen tuoma hoitovaste ja odotamme innolla positiivista tulosta! Tuotteen haittapuoli on sen melko korkea hinta. Onneksi tähän lääkinnälliseen hoitotuotteeseen voi hyvillä perusteluilla saada maksusitoumuksen potilaan hoidosta vastaavalta yksiköltä.

No comments:

Post a Comment