Sunday, 13 July 2014

Olkoon ruoka kipulääkkeemme ja akulaastarit lisänä.

Ensimmäinen loman jälkeinen työviikko on ns. lusittu ja fiilikset ovat ihan hyvät! Viikko on ollut antoisa, täynnä kivunhoidon haasteita sekä uusia asiakas/potilas tuttavuuksia. Edelleenkin jaksaa ihmetyttää se minimaalinen tieto, minkä esim. ríntasyöpään sairastunut saa evästykseksi jatkohoitoa varten. Kun sitten potilas tulee vastaanotolle ja kysyn, paljonko hänelle on kerrottu jatkohoito-ohjeita ja itsehoitomenetelmiä, niin vastaus on lähes aina sama: " en kyllä muista saaneeni mitään tällaista tietoa, mitä nyt olen saanut." Hoitajan ja asiantuntijan tärkein tehtävä on tehdä itsensä tarpeettomaksi eli jakaa tietoa, jotta potilas voisi mahdollisimman paljon osallistua aktiivisesti omaan hoitoonsa ja sen suunnitteluun.

Onneksi meillä on mm. lääkärikunnassa tällaisia rohkeita tiennäyttäjiä. Helsingin Sanomissa oli 11.7.2014 artikkeli "Olkoon ruoka kipulääkkeemme". Sen on kirjoittanut lääketieteen tohtori, erikoislääkäri (ja ystäväni!) Pirjo Lindfors. Pirjo nosti esiin tiedon siitä, että maailman kivuntutkimusyhdistyksen tutkimusten mukaan ravitsemus vaikuttaa kipuihin. Hän kertoi myös, että 1800-luvun lopulta lähtien ruoka on maailmanlaajuisesti muuttunut kasviperäisestä runsasenergiseksi, tulehdusta ja kipua lisääväksi. Nykyisessä dieetissämme on puute omega-3-rasvahapoista. Tämä puute näyttäisi laskevan kipukynnystä. Meta-analyysien mukaan omega-3-rasvahapot vähentävät nivelrikko- ja iskias- sekä ärtyneeseen paksusuoleen liittyvää kipua. Lisäksi antioksidantit säätelevät tulehdus- ja rappeumamuutoksiin liittyvää kipua.

Tärkeimpiä antioksidantteja kivun hoidon kannalta ovat D-, B- ja C-vitamiinit. "Kipu näyttäisi liittyvän stressin aiheuttamaan elimistön hapenpuutteeseen. Antioksidanttipitoinen ruoka ja ravintolisät lieventävät tätä oksidatiivista stressiä. Omega-rasvahapot sekä monet vitamiinit ja mineraalit toimivat antioksidantteina. Niitä saa etenkin kasviksista, siemenistä, pähkinöistä, marjoista, hedelmistä, kaloista ja äyriäisistä. Glutationia pidetään elimistön pääantioksidanttina. Ilman sitä solut kuolevat. Hyviä lähteitä ovat kaalit ja kurkuma.", kirjoitaa Lindfors.

Kun itse ensimmäisen kerran kuulin glutationista olin toiminut sairaanhoitajana yli 30 vuotta! En ollut koskaan kuullut kenenkään lääkärin tai ravitsemusterapeutin puhuvan glutationista. Silti, niin kuin Pirjo kirjoittaa, "ilman glutationia solut kuolevat!".  Glutationi on aminohappo, joka inaktivoi myrkyllisiä yhdisteitä kehostamme eli poistaa lääkejäämiä ja esim. elohopeaa. Se on myös antioksidantti, joka suojaa soluja hapettumiselta ja ennenaikaiselta vanhenemiselta ja solukuolemalta. Asiasta kertoo mm.Dr Mark Hyman , joka on amerikkalainen lääkäri, kouluttaja ja kirjailija Ultra Wellness Centeristä.

Kehomme tuottaa glutationia, mutta ikääntyminen ja sairastaminen vähentävät sitä. Saamme glutationia ruoasta, kuten esim. vihreistä kaalilajeista, tomaatista, vesimelonista, avokadosta, jne. Määrät ovat pieniä, eivätkä aina välttämättä riitä korvaamaan glutationin tarvetta. Sama pätee ravintolisänä otetulla glutationilla. Ravintolisä kohottaa tutkimusten mukaan veren glutationipitoisuutta vain n 20 % verran. Mutta, maailmasta löytyy tutkimuksia, joilla on selvitetty miten LifeWave-teknologiaa hyödyntämällä voidaan glutationi akupunktiolaastarilla saada 300%
nousu veren glutationipitoisuuteen vuorokaudessa! Hippocrates-lehti julkaisi numerossa Healing our world 28,1 (2008) MD, CCN, Steve Haltiwangerin tutkimuksia otsikolla A New way to increace Gluthatione Levels in the Body. Siinä referointiin tutkimuksia, jotka osoittivat akulaastariteknologian huippu glutationipitoisuuksien nousun vuorokaudessa verrattuna suun kautta otettuun ravintolisään. Lisäksi vuonna 2010 tehdyssä tutkimuksessa todettiin glutationi akulaastarihoidon parantavan sisäelinten toimintoja merkittävästi.Huipputeknologiaa "pienessä" paketissa!
Olen itse käyttänyt sekä glutationi että carnosiini (toinen tärkeä antioksidantti) akulaastareita vuoden alusta lähtien ja olen erittäin tyytyväinen. Jaksaminen  ja vireystaso ovat parantuneet. Vastustuskykyni on hyvä ja laboratorio arvoni ovat parantuneet. Olen onnistunut painonhallinnassa paremmin ja ihoni on tullut pehmeäksi, kimmoisaksi ja nuorekkaammaksi. Minusta tuntuu, kun biologista kelloani olisi siirretty taaksepäin! Koska asiantuntijan tehtävä on jakaa tietoa, halusin jakaa teidän lukijoiden kanssa tämän tietoni! Voikaa hyvin!

No comments:

Post a Comment