Sunday, 27 July 2014

Rapakuntoisen treenimoka

Suomessa on ollut hellevaroitus jo viikon ajan ja se vaan jatkuu.....
Hellettä on ollut töissäkin. Hoitolan sisälämpötila on ollut parhaimmillaan 28 astetta ja sisäilman kosteus 60%. Melko trooppista, sanoisin! Siihen sitten vielä useamman peräkkäisen tunnin fyysinen työ eli 60 min jokaisen asiakkaan kehon käsittelyä, niin kyllä siinä hoitajaltakin kysytään fysiikkaa!

Elämäntapa remontistani hullaantuneena olen lisäksi viimeisten 4 viikon ajan harrastanut hikiliikuntaa 40 -60 min 6 päivänä viikossa.( Vaikka on ollut jo valmiiksi hiki!) Saldoksi tuli keskiviikkona ärhäkkä alaselän jumiutuminen ja vanhan iskias kivun herääminen! Voi p*****e! Siis, kuka käski olla niin fisku, että tällaisella kuumalla ilmalla rehkii ensin töissä ja sitten vapaa-ajalla, kun tietää, että peruskunto oli lähes nolla! Olenko muistanut huoltaa lihaksiani? Olenko venytellyt? Olenko tauottanut liikkumistani? Olenko kuunnellut kehoani tarpeeksi? Jokaiseen kysymykseen on helppo vastata: "EN!" Ja nyt sitten taas kärvistelen ja yritän korjata syntynyttä vahinkoa!


Viikonloppu on mennyt kehon huollon parissa! "Onneksi"(?) olen jo aiemminkin kärsinyt samasta vaivasta. Löysin 13.10.2013 kirjoittamastani blogista: Ideoita iskiaskivun lievittämiseen, hyvät itsehoito-ohjeet, joita olen toteuttanut. Lisäksi olen parina päivänä käynyt uimassa, mikä tuntuu selkävaivaa lievittävän. Myös  LifeWavin lääkkeettömät kipulaastarit ovat käytössä. Piriformis lihas (pakarassa) tosin on sen vertaa ärtynyt ja tulehtunut, että olen joutunut turvautumaan myös tulehduskipulääkkeeseen ja IcePoweriin.

Viikko olisi vielä tehtävä töitä ennen viikon lomaa. Ainakin maanantailta joudun peruuttamaan sellaiset hoidot, joissa joudun tekemään eteenpäin taivutuksia. Selkä on kuin rautakanki, joten nyt hoitajaa jumittaa varmaan enemmän kuin potilaita. Tällaista elämä on!

No comments:

Post a Comment