Sunday, 12 October 2014

Ikävä lihaskramppi

Huikea työviikko takana! Olen saanut paljon uutta tietoa kroonisen kivun hoitomahdollisuuksista kuuntelemalla Dr Karen Kanin webinaareja. Mielenkiintoista oli kuulla, miten kehon pitkällinen stressitila, erilaiset jo lapsusiässä päähän kohdistuneet vammat, ympäristömyrkyt ja jatkuva elektromagneettinen säteily (kännykät, tietokoneet...) yms voivat saada autonomisen hermostomme sellaiseen epätasapainoon, että aviopuoliskot eivät kykene kunnolla kommunikoimaan keskenään. Tämä aiheuttaa kehossa sellaisen epätasapainotilan, että hoitovaste ei ole toivotun kaltainen. Eli tämä selittää sen, miksi ei krooninen kipu tunnu talttuvan normaaleilla hoidoilla ja miksi hoidon hyvä vaikutus voi jäädä lyhytkestoiseksi. Asia voidaan kuitenkin korjata tasapainottamalla aivojen toimintaa LifeWave teknologian avulla. Tätä aion ehdottomasti kokeilla!

Tänään käteeni osui uusin Kotilääkäri-lehti (10.10.2014). Siinä kirjoitettiin hyvää asiaa selkäkivun ennaltaehkäisystä ja hoidosta. Oman mielenkiintoni herätti enemmän artikkeli: Taasko kramppaa? (s.40). Siinä asiantuntija, liikuntalääketieteen ja fysiatrian erikoislääkäri, Hanna Junttila, Oulun Mehiläisestä kirjoitti suonenvedosta eli kivuliaasta lihaskrampista. Hän paneutui vaivan hoitoon kotikonstein. Harva meistä tietää, että ns. suonenveto tarkoittaa lihaksen tai pienen lihasryhmän kivuliasta, yhtäkkistä, kramppia. Ongelman perimmäistä syytä ei tiedetä, mutta taustalla saattaa olla lihaksen verenkierron heikkeneminen, hermoston toimintaan liittyvä ongelma tai elimistön suolatasapainon häiriö. Junttilan mukaan kramppi syntyy, kun lihaksen normaali supistustila jää päälle. Kouristunut lihas ei saa riittävästi happea eikä se pysty poistamaan kudoksessa syntyviä kuona-aineita, tästä seuraa huonon aineenvaihdunnan aiheuttama KIPU!

Hoitona on tietty aineenvaihdunnan parantaminen eli liike! Kipeän lihaksen venytys rentouttaa kramppia. Nestetasapainosta kannattaa huolehtia riittävällä nesteytyksellä ja hyvillä suoloilla (kalium, natrium, magnesium). Lääkinnällisistä hoitosukista on apua. Ne parantavat laskimopaluuta ja lymfan muodostusta sekä kuona-aineiden poistumista. Runsaista suonenvedoista kärsivän on syytä välttää verenkiertoa heikentävästä tupakoinnista sekä alkoholin käytöstä. Kahvin ja teen juonnin rajoittaminen hyödyttää myös. Itse suosittelen myös Lifewave:n  Carnosin ja Gluthation laastareiden käyttöä.

Tieto ei lisää tuskaa, vaan päinvastoin! Perjantaina meillä oli Sairaanhoitajayrittäjien Virkisty ja viisastu - koulutuspäivä Helsingissä. Saimme kuulla ajankohtaista ja  hyvää asiaa THL:n ja verotoimiston esityksissä. Virkistymispuolesta pitivät huolta aina niin verbaalisesti lahjakas näyttelijä  Tuija Piepponen ja Taikapeili Production:in Päivi Lehtovuori. KIITOS kaikille ihanille kollegoille osallistumisesta!
Syksyinen Sibeliusbulevardi Porvoossa 11.10.2014
(kuva: Leena Vallin)
 

No comments:

Post a Comment