Saturday, 4 October 2014

Lääkinnällinen hoitosukka alaraajaturvotukseen

Olen ollut jo kuukauden uudessa toimitilassani, Runeberginkatu 31 Porvoo. Aika on mennyt kuin siivillä ja potilaat ovat todella hyvin löytäneet uuteen osoitteeseen. Enää ei pienempi vastaanottohuonekaan tunnu ahtaalta, vaan ihan kodikkaalta. Uusi naapurini, kosmetologi yrittäjä Maarit Nurmi, aloitti toimintansa viikolla. Ihanaa, kun on oma työyhteisö!

Työtä riittää kiitettävästi ja ihmisten kivut tuntuvat lisääntyvän ja pahenevan syksyn sateiden ja kylmemmän ilman myötä. Eniten tällä viikolla on työllistänyt hoitosukkien tilaukset. Onneksi pikkuhiljaa useammat lääkärit suosittelevat alaraajojen turvotuksesta kärsiville lääkinnällisiä hoitosukkia. Sukkien mittauksesta, sovittamisesta ja käytön ohjauksesta sitä vastoin ei tiedetä riittävästi terveyspalveluiden piirissä. Lymfaterapeutti on tämän hoitotyön osa-alueen asiantuntija!

Markettien tukisukka, Instrumentariumin lentosukka ja muut vastaavat ns. kengän numeron perusteella ostettavat sukat eivät ole lääkinnällisiä hoitosukkia. Ne saattavat olla käyttäjälleen jopa haitallisia, koska ne aiheuttavat vääränlaista puristusta ja näin heikentävät laskimopaluuta ja lymfatoimintaa alaraajoissa. Eihän kengän numero kerro millään tavalla nilkan tai säären tai reiden kokoa!

Mediteamin sivuilta löytyy hyvää tietoa laadukkaista hoitosukista. Siellä kerrotaan millaista hoitosukkaa tarvitaan eri syitä johtuvan turvotuksen hoitoon. Lääkinnällinen hoitosukka on siis turvotuksen hoidon kulmakivi. Sukkaa voidaan käyttää sydän- ja verisuonisairauden aiheuttaman turvotuksen hoitoon lääkityksen ohessa. Lymfajärjestelmän mekaanisesta vajaatoiminnasta aiheutuvien turvotusten hoitoon sukka on ehdoton, sillä tähän turvotukseen eivät nesteenpoistolääkkeet auta. Tällaisia ovat esim. leikkausten tai tapaturman ja vamman jälkeen tuleva turvotus tai ruusuinfektion jälkeinen turvotus. Tyypillisemmin lymfajärjestelmän mekaaninen vajaatoiminta kehittyy syöpähoitojen jälkeen, kun hoitoon on liittynyt imusolmukkeiden poisto.

www.mediteam.fi
Ihanat Elegance sukat.

Myös terveet henkilöt hyötyvät sukista. Jos istut, seisot tai kävelet paljon tarvitset hoitosukkia. Ylipaino, huono aineenvaihdunta ja raskaus kuormittavat sekä verenkiertoa että lymfajärjestelmää, joten lääkinnällisistä hoitosukista on tässäkin huomattava apu kehon kuormituksen vähentämiseksi.

Itse käytän hoitosukkia päivittäin, enkä enää muita sukkia suostu käyttämään. Olen hemmotellut jalkani, ne eivät halua käyttää muita sukkia enää!!!!  Onnea on iloiset varpaat ja kevyet jalat!

No comments:

Post a Comment