Sunday, 22 March 2015

Energiaterapia kivunhoidossa

Viikolla tuli postissa uusin Kipuviesti lehti, joka on Suomen Kivuntutkimusyhdistyksen julkaisu. Lehden teema on Neuropaattinen kipu. Lehti on uudistunut edukseen ja siinä eri kivunhoidon asiantuntija ammattiryhmät kirjoittavat artikkeleita, tutkimustuloksia, koulutus referointeja jne. Silmiini osui sana Psykologinen akupunktio!

Kipuviestin Psykologinen akupunktio kivunhoidossa artikkelin kirjoittajat: Pohjois-Karjalan keskussairaalan kipupoliklinikan psykoterapeutti Juha Siira ja Mieliliike Hyvinvointipalvelut yrityksestä psykofyysinen fysioterapeutti, EFT Level 2 Practioner, NLP Työnohjaaja Karita Palomäki kirjoittavat siitä, kuinka psykologinen akupunktio vahvistaa kehon, mielen ja energian keskinäistä yhteyttä.

Aluksi artikkeli ihmetytti, mutta luettuani sitä tarkemmin, ymmärsin, että kyseessä on kehon akupunktiopisteiden koskettaminen tehokkaan terapeuttisen muutoksen aikaan saamiseksi. Psykologisessa akupunktiossa potilas napauttaa kevyesti sormenpäillä ennalta valittuja akupisteitä suunnatessaan samalla huomionsa kipuun ja sen aiheuttamiin tuntemuksiin. Tekniikan on kehittänyt psykologi Fred Gallon (EP in pain treatment, Heidelberg, 2014). Aiheesta on julkaistu tutkimuskatsaus vuonna 2014 (American Psychology Association).

Kipuviestin artikkeli herätti mielenkiintoni, koska nyt voin rohkeasti puhua käyttämästäni energiaterapia muodosta, joka perustuu samalla tavalla lääkkeettömään ja neulattomaan
Patentoitua energiaterapiaa
akupunktioon. Käytän siis kivunhoidossa hoitotyönmenetelmänä patentoitua (Patentti No: US 8,734,316 B2; myönnetty 27.5.2014) energiaterapiaa eli Biomolecular wearable apparatus, joka perustuu fototerapiaan. Aiheesta on tehty useita kymmeniä kliinisiä kaksoissokkotutkimuksia, joista viimeisin lienee ranskalaisen Dr Pierre Volckmannin tekemä tutkimus: Osteoarthritis Double-Blind Placebo Controlled LifeWave Med Pain Relief Study, 4.6.2013. Siinä hän tutki kahta kipupotilasryhmää. Toinen sai kivunlievitykseen LifeWave lääkkeettömät akupunktiolaastarit ja toinen lumetuotteet. Tulos oli todella merkittävä ja 94 % energiaterapian saaneista koki nopean ja tehokkaan kivunlievityksen, kun vastaava tulos  kontrolliryhmässä oli 24%. Käytössä on siis huippu tuote!

Johtopäätös koko hommassa on se, että uskon vakaasti akupunktioon ja sitä vastaavien energiaterapioiden tehoon. Toisaalta olen varma, että itsetehtynä akupisteiden stimulointina ja jopa neula-akupunktiona hoitovaste tulee hitaammin kuin patentoidulla fototerapiateknologialla. Jos et usko, kokeile!

No comments:

Post a Comment