Sunday, 19 July 2015

Kivunhoidon asiantuntijasta valonööriksi

Olen ollut viikon kesälomalla ja tuntuu, kuin olisin ollut vapaalla paljon pidempään. Tämä on varmaankin sitä kuuluisaa irtiottoa työstä ja arjesta, joilloin voi vapaasti toteuttaa itseään ja nauttia omasta ajasta. Viikkoon on mahtunut paljon: kolme kunnon hikistä salitreeniä, ystävien tapaamista, LifeWave esittelyjä, venematka Tove Janssonin kesäparatiisisaarelle (Klovharu), mattojen pesua, laatuaikaa perheen kanssa. Nämä siis muutamia tapahtumia mainitakseni. Koen olevani voimaantunut, levännyt ja harmooninen.

Viikolla olen paneutunut myös opiskeluun ja elämän suunnan pohdiskeluun. Kiitos ystävälleni, joka lainasi minulle silmiä ja mieltä avaavan kirjan: Frank Martelan (2015) Valonöörit - sisäisen motivaation käsikirja.  Valonöörit on väkevän näkemyksellinen tietopaketti, jonka tehtävänä on saada lukija ajattelemaan uudella tavalla niitä valintoja, joita päivittäin tekee. Martela kirjoittaa filosofisesti, mutta tarjoaa punnittuja, konkreettisia ajatuksia parantaa elämän laatua. Kirjailija kehoittaa lukijaa miettimään mm sitä, mitä voisit tehdä eri tavalla elämässäsi? Miten voisit maustaa elämääsi hivenen enemmän vapaaehtoisuudella, kyvykkyydellä, läheisyydellä ja hyväntahtoisuudella? Valonööriksi kutsutaan henkilöä, jolla on vahva elämänhallinta eli kyky saada asioita aikaan ja vahva
"Lähelle on joskus pitkä matka"-Klovharu
elämänarvostus eli kyky haluta tehdä oikeita asioita. Maailmamme ei muutu pelkällä suunnittelulla ja haaveilulla. Tarvitaan  myös kokeilua ja tekemistä!

Kun pysähtyy miettimään elämäänsä voi summata yhteen eri tapahtumia ja huomata, että kaikki kokemukset, tunteet ja kriisit ovat olleet tarpeen, jotta meistä on voinut muovautua se, mitä me tänään olemme. Elämä on kasvuprosessi ja kaikkinainen menestys vaatii intohimoa, itsekuria ja duunia. Jokaisella meillä on joku kutsumus eli tavoitteemme on tehdä sellaisia asioita, joissa yhdistyy oma intohimo asian tekemiseen ja mahdollisuus palvella maailmaa (Martela, 2015). Oma intohimoni on saada auttaa muita ihmisiä voimaan hyvin. Tarjota heille mahdollisuutta oppia enemmän itsestään ja siitä, mitä he itse voivat tehdä fyysisen ja psyykkisen hyvinvointinsa tueksi. Tarjoan konkreettisesti tietoa ja työkaluja itsehoitoon.

Kahdeksassa vuodessa olen saavuttanut yritystoiminnassani tilan, jossa työni on vakiintunut ja asiakasvirtani tasaista ja jatkuvaa. Olen tullut tilanteeseen, jossa on mietittävä suuntaa. Laajennanko? Palkkaanko? Keskitänkö osaamista edelleen? Yritykseni alkutaipaleella missioni oli lievittää kivusta kärsivien kipuja ja jakaa kivunhoidon asiantuntijana osaamistani kärsimyksen lievittämiseksi. Tämä on edelleen tärkeää, mutta tuntuu melko suppealta ajattelulta. Kuluneella viikolla olen miettinyt elämän merkitystä laajemmin ja voin yhtyä Martelan sanoihin: " Elämän merkitys syntyy siitä, että tekee itselleen merkityksellisiä asioita ja tekee itsensä merkitykselliseksi toisille ihmisille." Tämän tunteen olen saavuttanut valjastamalla osaamiseni vapaaehtoisesti hyväntekemiseen läheisilleni LifeWave yrittäjänä. LifeWave on terveysteknologinen yritys, joka on omistautunut parantamaan ihmisten elämän laatua. LifeWave on valonöörien valinta!

No comments:

Post a Comment