Sunday, 5 July 2015

Niskan jumi nopeasti kuntoon

Heinäkuun ensimmäinen sunnuntai-iltapäivä. Viikko vielä töitä ja sitten valmistaudun parin viikon kesälomaan. Tänään on hyvä meininki, sillä perjantai oli tämän kesän ensimmäinen hellepäivä täällä Etelä-Suomessa. Onneksi olin varannut sen vapaaksi ja vietin päivän yhdessä aikuisen tyttäreni kanssa. Teimme retken kauniiseen Lappojaan, jossa järvenranta-maatila idyllissä kävin tapamassa ystävääni, jolla on issikoita eli islanninhevosia. Tyttäreni sai myöhästyneenä syntymäpäivälahjana ratsastustunnin ja itse pääsin heittämään talviturkin 18 asteiseen järveen, voi tätä kesän suloa! Miniloma tuli tarpeeseen tiukan työviikon jälkeen.

Näin lämpimällä ajellaan autoa usein ikkunat auki tai ilmastointi täysillä. Tästä voi olla seurauksena kipeä niska! Niskan kivut ovat erittäin yleisiä. Yli 30-vuotiaista suomalaista naisista neljä kymmenestä ja miehistä 2–3 kymmenestä on viimeksi kuluneen vuoden aikana kokenut niskakipua. Niskan kipu on syynä joka 20. terveyskeskuskäyntiin.Ylivoimaisesti yleisin niskakivun syy on niskan ja hartioiden lihasjännitys, jonka aiheuttajia ovat fyysiset ja henkiset kuormitustekijät, erityisesti hankalat asennot töissä tai harrastuksissa.

 Kesällä kannataa muistaa myös niskan venyttely, sillä lämpimällä sidekudos toimii paremmin ja venyttelystä on enemmän hyötyä. Reipas keppijumppa tai kumpinauhan käyttö venyttelyssä tuo hyvän tuloksen. Sauvakävelystä ja kuntosaliharjoittelusta on myös selvästi apua. Kaikista tärkeintä on tietysti se, että sängyssä on hyvä tyyny! Tyynyn tulee tukea niskaa oikeaan asentoon ja taata lihasten palautuminen yön aikana. Itse olen käyttänyt Duquem terveystyynyä jo vuosia sekä kotona että hoitolassani. Suosittelen sitä lämpimästi, jos haluat vastinetta rahoillesi. Edellä mainittujen "temppujen" lisäksi tehokasta lievitystä niska-hartia alueen kipuihin saa myös PhysioTouch hoidosta. Nopeaakin nopeamman lievityksen saa IceWave laastareista, joita voi kysellä allekirjoittaneelta. Dr Dean Clark on tehnyt tutkimusta IceWave tuotteista ja Youtubesta löytyy video, jossa hän demonstroi näiden tuotteiden nopeaa tehoa.
Kesäkuva Porvoosta, Vesi on elämän eliksiiri.

Suomen suvi on lyhyt. Kannattaa satsata omaan hyvinvointiin, jotta kesästä saa kaiken irti!


1 comment:

  1. Sauvakävelyä voisikin kokeilla. Olen myös miettinyt hierontalaitetta kotikäyttöön. Itselläni niskat temppuilevat kyllä ihan säännöllisin väliajoin, ja aivan yhtäkkiäkin.http://www.jeroka.fi/collections/hierontalaitteet

    ReplyDelete