Sunday, 11 October 2015

Roosa nauhainen reumaviikko

Syksy on täynnä erilaisia kampanjaviikkoja. Tulevalla viikolla (11.-18.10.2015) vietetään Reumaviikkoa teemalla: "Älä käännä kivulle selkääsi". Kampanjassa voi selvittää oirekyselyn avulla voisiko pitkittynyt selkäkipu olla merkki tulehduksesta. Tänä vuonna Reumaviikon kampanjassa haluamme lisätä tietoisuutta tulehduksellisista selkäsairauksista ja kannustaa ihmisiä hakemaan syytä pitkittyneelle kivulleen. Tavoitteenamme on lyhentää diagnoosiin saantiaikaa, jotta sairastuneet pääsisivät oikean hoidon piiriin mahdollisimman varhain” sanoo Suomen Reumaliiton toimitusjohtaja Maria Ekroth Reumaliiton sivuilla. Maanantaina 12.10.2015 vietetään Maailman Reumapäivää, joka kannustaa reuma- ja tuki- ja liikuntaelinsairaita hyvään ja terveelliseen elämään. Päivän vietto käynnistyi 1990-luvulla Suomen Reumaliiton aloitteesta. Hyvä ja informatiivinen esite aiheesta löytyy täältä.
Roosanauha 2015

Kansainvälinen rintasyöpätietoisuuden kuukausi on myös lokakuu. Roosaa silkkinauhaa käytetään tuolloin rintasyövän vastaisen taistelun symbolina ympäri maailmaa. Suomessa käytetty Roosa nauha -tunnus on Syöpäsäätiön rekisteröimä tavaramerkki. Roosa nauha -keräyksen tavoitteena on edistää syöpätutkimusta, vaikuttaa siihen että yhä useampi syöpä voidaan ehkäistä tai hoitaa, sekä varmistaa että jokainen syöpään sairastunut saa tarvittavan tuen sairauden eri vaiheissa. Keräyksellä tuetaan ensisijaisesti rintasyövän vastaista työtä. Roosa nauha -rahastoon voi lahjoittaa ympäri vuoden. Vuoden 2015 Roosa nauhan on suunnitellut Katri Niskanen teemalla välittäminen eli  Käsi sydämellä. Kampanjassa kehoitetaan tänä vuonna mm istumaan vähemmän, sillä liika istuminen lisää riskiä sairastua  mm rinta- ja paksusuolensyöpään.

Ihkun Krisse Salmisen tekemä kampanjavideo Minen istu sopii siis oikein hyvin sekä selkävaivojen ennaltaehkäisyys ja hoitoon Reumaviikolla että myös Roosanauha- kampanjan syövän torjunta ohjelmaan. Tämä mielessä voimme kaikki hyvällä syyllä osallistua 24.10 järjestettävään valtakunnalliseen Liikuntapäivään!

No comments:

Post a Comment