Friday, 20 November 2015

Niskan pinnetilan kipu

Kotiuduin vasikään Pasilasta, jossa olin Suomen sairaanhoitaja yrittäjien hallituksen kokouksessa. Kyllä verkostoituminen on voimavara ja paljon on tehtävää, jotta päästäisiin sairaanhoitajayrittäjinä tasa-arvoiseen asemaan muiden julkisten terveyspalvelutuottajien kanssa. Mutta eteenpäin sanoi mummo lumessa.

Viikko on ollut työntäyteinen, mikä tietysti on yrityksen kannalta hyvä juttu, mutta yrittäjän oma jaksaminen on koetuksella. Onnistumiset antavat uutta pontta ja auttavat jaksamaan työssä. Yksi iloinen ja upea onnistuminen tapahtui hoitaessani potilaan niskan pinnetilaa. Kaularangan sairauksia ovat mm. kaularangan kulumat, äkillinen lihaskipu, kaularangan välilevytyrä sekä muuta kaularangan sairaudet ja vammat. Kaularangan välilevytyrässä kipu alkaa yleensä nopeasti ja tuntuu kaulahermojen alueella niskassa ja hartioissa säteillen tyypillisesti toiseen yläraajaan, mahdollisesti sormiin asti. Usein päätä ei voi kivulta liikuttaa, ja joskus pelkkä käden vapaa riippuminen aiheuttaa kipua. Vaikka kaularangan välilevytyrä paranee useimmissa tapauksissa ilman muuta hoitoa, harvoin ilmenevät yläraajan huomattavat lihasheikkousoireet edellyttävät kiireellistä leikkaushoidon arviointia. Myös sietämättömän kiputilan vuoksi on joskus turvauduttava leikkaushoitoon. Näin lukee Terveyskirjasto Duodecimin sivuilla.
http://www.kiropraktikot.fi/kiropraktikot.fi-blog-kiropraktiikka-auttaa-kasien-puutumiseen

Potilaalla oli siis tyypilliset oireet, kipua päätä liikuteltaessa, kipu tuntui niskasta käteen ja sormiin asti. Kipu oli läsnä jatkuvana tuskana kipulääkityksestä huolimatta. Tein 45 min kestävän kallonpohja-niska-hartia-selkä hoidon PhysioTouch- laitteella. Lisäksi manuaalinen lihas-ja faskiamanipulaatio samalle alueelle kivun sallimissa rajoissa ja kinesioteippaukset hartioille sekä patentoidut fototerapia-akulaastarit niskaan. Potilaan kipu jäi niin sanotusti hoitopöydälle. Tyytyväisenä hän kotiutui ja ihmetteli hoidon tehokkuutta eli kivunlievitystä ilman lääkkeitä!
Näillä onnistumisilla on todella merkittävä vaikutus sekä potilaan että hoitajan jaksamiseen! I love my job!

No comments:

Post a Comment