Sunday, 12 June 2016

Hiljainen tulehdus - terveytemme uhka

Olen tehnyt viime viikkoina JÄLLEEN kerran elämäntaparemontin. Syynä ymmärrykseni tilani vakavuudesta hyvinvointini kannalta. Kaikki "me", jotka kuulumme seuraavaksi lueteltuihin ryhmiin, on syytä tehdä elintapojen ryhtiliike, sillä listatut kuuluvat salakavalan kehon inflammaation eli hiljaisen tulehduksen riskiryhmään. Näitä ovat: ylipainoiset, keskivartalo lihavat, kolesteroliongelmaiset, aikuistyypin diabeetikot, alkoholin koukkuun jääneet, herkuttelijat, suolistovaivoista kärsivät, toistuvista tai kroonisista tulehduksista kärsivät, masentuneet, stressaantuneet, vaihdevuosi-ikäiset, keskittymiskyvyn puutteesta ja muistin heikkenemisestä kärsivät, nuoret ja muut ns roskaruokaa syövät, väsyneet ja uupuneet (voimattomat) ja jokainen, joka syö torjunta-ainein viljeltyä ruokaa, hengittää kaupunki-ilmaa, istuu paikallaan paljon, nukkuu huonosti ja kärsii päivittäisestä stressistä. Lopputulos: hiljainen tulehdus vaivaa jopa satoja tuhansia suomalaisia.

Hiljainen, matala-asteinen tulehdus edistää monen sairauden syntyä. Se ei ole varsinainen sairaus, joka nostaisi kuumetta tai aiheuttaisi tarpeen lääkärin ajanvaraukseen. Tulehduksen aiheuttamia viestejä, johin on syytä reagoida, ovat juuri nuo edellämainitut moninaiset oireet.  Inflammaatiota synnyttävät monet ravintoon liityvät tekijät sekä liikunnan ja unen puute ja stressi. Kyseessä on monimutkainen tapahtumaketju, jossa tulehdukselta suojaavat ja sitä edistävät tekijät etsivät kehossa tasapainoa.

Todella hyviä konkreettisia neuvoja hiljaisen tulehduksen hallintaan ja hoitoon löytyy mm. Marja Ruutin kirjoittamasta kirjasta. Kirjassa Marja korostaa paninonhallintaa, maksan osuutta hyvinvointiin, arkiliikunnan merkitystä ja kokonaisvaltaista tulehdusta vähentävää ruokavaliota. Inflammaatio alkaa usein rasvakudoksesta ja koska maksa osallistuu rasva-aineenvaihduntaan on sen terveys avain muiden elinten terveyteen.

Tervellinen, tulehdusta vähentävä ruokavalio, ei välttämättä vaadi suuria mullistuksia Ruutin mukaan. Ehkä riittää, että korvaamme lihakeiton perunat parsakaalilla, perunamuhennoksen kukkakaalikeitolla, valkoisen vehnäsämpylän täysrukiisella leivällä (omasta mielestäni se saisi mieluusti olla myös gluteiiniton leipä) ja kahvipullan pähkinöillä. Kun vielä vaihdamme virvoitusjuomat veteen ja nautimme viiden saunaoluen sijaan vain yhden, niin olemme jo tehneet hyviä valintoja. Emme siis tarvitse nälkäkuureja vaan herkullista ruokaa, unta, liikuntaa ja stressitöntä elämää!

Glutationin puute aiheuttaa herkemmin sairastumista esim hiljaiseen tulehdukseen. Glutationia syntyy kaikissa soluissa. Se on välttämätön antioksidantti, joka estää haitallisia hapetumisreaktioita. Glutationia saadaan jonkin verran tuoreista kasviksista, marjoista ja hedelmistä, mutta niiden vaikutus on vähäinen. Ravintolisät kohottavat veren glutationitasoja hieman, mutta synteettisinä johdannaisina valmisteet voivat heikentää kehon omaa kykyä tuottaa glutationia. Itse käytän säännöllisesti lääkkeetöntä teknologiaa, joka on tutkittua (www.lifewavetraining.com) ja patentoitua. Asettamalla lääkkeettömän Glutationi-fototerapialaastarin iholleni, saan glutation tasoni kohoamaan vuorokaudessa 300%. Tämä on ainutlaatuista ,tehokasta, turvallista ja helppoa. Glutationin vajeesta kärsivät yleensä ihmiset, jotka menettävät lihaksia esim liiallisen laihduttamisen, anoreksian, sairauden, ikääntymisen tai puutteellisen ravinnon aiheuttaman kuihtumisen tai liiallisen fyysisen rasituksen (treenaamisen tai työn) takia. Silloin kehon puhdistuminen haitallisista kuona-aineista kärsii.
dr Karen Kan käyttää myös Glutationia

Kuten monet elintapasairaudet niin myös syöpä, muistisairaudet, krooninen kipu, immuunipuolustuksen heikentyminen, allergiat yms ovat oireita hiljaisesta tulehduksesta. Hyvä terveys on lahja ja sitä voimme vaalia, ylläpitää ja kohentaa omilla elämäntapa valinnoillamme. Mitä sinä olet tänään valmis tekemään hyvinvointisi eteen? 


No comments:

Post a Comment