Sunday, 5 June 2016

Kesä paljastaa kehon vauriot

"Jo joutui armas aika ja suvi suloinen....", nämä sanat kaikuivat monessa koulussa eilen, kun lukuvuosi päättyi ja oppilaat pääsivät kirmailemaan kesälaitumelle. Suomea on hellinyt poikkeuksellisen lämmin toukokuu ja nyt kun siirryttiin kesäkuun puolelle, näyttää ja tuntuu ilma toukokuiselta! Kesäisen helteinen toukokuu ehti kuitenkin paljastamaan joka kesäisen vitsauksen eli katukuvassa näkyvät ja "meikäläisen" palveluita selvästi tarvitsevat ongelmat! Tuntuu siltä, kuin lähes jokaisen vastaantulijan kevennetyn vaatetuksen alta paljastuisi kehon osia, jotka huutavat apua ja huoltoa!

Jatkuvat kivut ja kolotukset muttavat ja muovaavat kehon toimintaa normaalista poikkeavaksi. Joku ontuu, joku kulkee kumarassa, jonkun pää ei käänny tarpeeksi liikenteessä, toisen jalkaterät kiertyvät liikaa sisäänpäin, toisen käsi ei nouse tervehdykseen. Toisella on turvotusta jaloissa, toisella kädessä tai niskassa. Toisen caprihousujen reunan alta pilkistää pullottavat suonikohjut ja joku kulkee kepeillä tai raaja kipsattuna. Hoidon tarvitsijoita on paljon enemmän kuin hoidon tarjoajia. Monikaan ei osaa kyseenalaistaa tilaansa eikä toivoa muutosta parempaan. Kukaan ei ehkä ole kertonut, että kipua voidaan hoitaa ja että turvotus ei ole normaalia.

Kivunhoito & Lymfaterapia Leena Vallin palvelee koko kesän. Ajanvarausvastaanotto toimii tiistaista-torstaihin normaalisti ja vuoroviikoin maanantaina ja/tai perjantaina. Teemme kesä- ja heinäkuussa lyhennettyä viikkoa. Näin voimme välttää liian pitkiä hoitotaukoja ja koko kesän palvella asiakkaitamme ja potilaitamme ilman pitkiä jonotusaikoja. Kesä on lyhyt, ei tuhlata sitä huonovointisuuteen! Kesällä on aikaa nauttia ja huoltaa kehoa, jonka täytyy jaksaa toimia koko loppuelämämme ajan. Pidetään kropasta ja mielestä hyvää huolta! Iloa ja valoa kaikille!

Porvoon joki toukokuussa. Kävelyllä lepää sielu ja keho nauttii!No comments:

Post a Comment