Saturday, 3 December 2016

Sarvikuono ja pullopuhallus

Kaupungin jouluvalot ja ihmisvilinä saavat pikku hiljaa aikaan joulun tunnelmaa. Tähän vuodenvaihteen ajankohtaan liittyy ikävänä asiana vallitseva flunssaepidemia. Puolisoni sairastui hengitystieinfektioon ollessamme lomalla pari viikkoa sitten. Tietysti tiivis yhdessäolo sai taudin tarttumaan minuunkin. Nyt olen pari viikkoa potenut nuhaa ja yskää, joka alkoi kuumeilulla ja kunnon  tukkoisuudella. Hoitotyön ammattilaisena kartan lääkkeitä jos se suinkin on mahdollista. Pyrin vahvistamaan puolustuskykyäni ja hoitamaan oireita hoitotyön keinoin.

Olen pari viikkoa käyttänyt säännöllisesti nenäkannua eli sarvikuonoa.Se on hyvä apuväline liman irroittamiseen ja nenän puhdistamiseen. Se avaa nenän ja helpottaa hengittämistä. Allergia- ja astmaliitto on tehnyt lyhyen ja informatiivisen videon kannun käytöstä. Kannun voi ostaa apteekista ja se on ns ikuinen. Nenähuuhtelu on fysiologinen ja lempeä sekä flunssanuhan että allergisen nuhan hoitoon.
"Sarvikuono" nuhan hoitoon.

 Ärsyttävä yskä vaivaa aina kun yritän mennä nukkumaan tai jos puhun paljon. Tänään mieleeni juolahti Meltolan sairaalassa saamani oppi ns PEP-pullosta eli pullopuhalluksesta. Se on todella hyvä ja hellävarainen sekä lääkkeetön keino irroittaa sitkeää limaa keuhkoputkista. Tarvitset siihen tyhjän 1 litran pullon ja n.1 cm halkaisijaltaan ja n. 70 cm pitkän muoviletkun. Näitä letkuja myyvät esim rautakaupat. Letkuja voi kysyä myös terveyskeskuksesta. Allergia- ja astmaliitto on tehnyt tästäkin helpon ohjeen videon muodossa. Muutaman voimakkaan ulospuhalluksen jälkeen keuhkojen sopukoista irtoaa hyvin sitkeinkin lima ja olo helpottuu.

Vastustuskykyäni vahvistan vihersmootheilla, C- ja D-vitamiinilla, Omega -3:lla  sekä Colostrumilla eli ternimaidolla ja riittävällä yöunella. Lisänä käytössä LifeWavin lääkkeetön terveysteknologia. (www.lifewavebasics.com). Tällä reseptillä kohti tervettä joulua!

No comments:

Post a Comment