Saturday, 26 November 2016

Ruusulla on väliä

Marraskuu on taas sateinen, harmaa, kostea ja lämmin. Ilmasto on mitä otollisin erilaisille taudinaiheuttajille. Ensimmäinen loman jälkeinen työviikko on itsellänikin ollut vajaa, sillä flunssa kaatoi minut sänkyyn pariksi päiväksi. LifeWave-laastarit, hunaja, lämmin tee, lepo ja nenäkannu ovat olleet pelastukseni. Nyt alkaa jo helpottaa!

Taudinaiheuttajista puheenollen törmään tuon tuosta sekä potilaiden että kollegoiden taholta kysymykseen mitä eroa on ruusulla ja ruusulla? Nyt puhutaan siis ruusuinfektiosta eli erysipelaksesta ja vyöruususta eli herpes zosterista.

Ruusu eli erysipelas on bakteerin aiheuttama sairaus, joka saa alkunsa ihorikon kautta verenkiertoon pääseestä bakteerista (yleensä streptokokkibakteeri). Oireena jonkin kehon alueen punoitus, kuumotus, turvotus ja kipu. Lisänä monesti yleisoireita, jotka saattavat muistuttaa flunssaa.
Hoitona antibiootit, jotka aluksi menevät suonen sisäisesti, lepo, ruusualueen viilennys ja kohoasento.

Erysipelas (Healthline)
Henkilöt, joilla on jo lymfaödeema ja käytössä
kompressiohiha tai -sukka, eivät saa käyttää kompressiotuotetta niin kauan kuin infektioalue on punoittava ja arka. Erysipelas on EHDOTON kontraindikaatio (= lymfaterapia on kielletty!) lymfaterapialle eli terapiaan voi mennä aikaisintaan 3 viikkoa (mielellään 1-2 kk) sairastumisesta. Hoitamaton erysipelas vaurioittaa imusuonistoa ja johtaa pysyvään turvotukseen.

Herpes zoster (Emedicine)
Herpes zoster eli vyöruusu on viruksen (varizella zoster) aiheuttama infektio, jossa esiintyy ihorakkuloita, jotka yleensä paikallistuvat vyömäisesti kehon oikealle tai vasemmalle puolelle. Tähän liittyy kovaa kipua ja myös ns yleisoireita päänsärystä, huonovointisuuteen ja flunssan kaltaisiin oireisiin. Viruksen hoitoon tarvitaan viruslääkettä ja kivun hoitoon kipulääkettä sekä hyvää yleiskunnon hoitoa. Pelätyin jälkiseuraus on postherpeettinen neuralgia eli kova, hankala hermosärky. Siksi on erittäin tärkeää saada akuutissa vaiheessa kipu hallintaan.

Näitä molempia sairauksia kutsutaan yleisnimellä RUUSU. Siksi on ensiarvoisen tärkeää, että jokainen tällaisista oireita kärsivä saa oikean diagnoosin ja oikean hoidon, sillä RUUSULLA on VÄLIÄ!
3 comments:

  1. ruusualueelle ei saa käyttää kompressiota?? itse sain täysin päinvastaiset ohjeet iho- ja allergiasairaalasta Helsingistä, lääkäri käski pitää kompressiota ympäri vuorokauden, kun yleensä öisin en ole pitänyt. ruusu ja säärihaavat kyseessä.

    ReplyDelete
  2. Wow that's really amazing I have heard a new app what kind of fruit is an apple this app is great and I have started looking at it. Thanks for the help and suggesting the matter I will go forward with it. Keep publishing and writing new article.

    ReplyDelete
  3. Olen täällä todistamassa siitä, mitä tohtori James teki minulle. Olen kärsinyt (GENITAL HERPES VIRUS) -taudista viimeisten 4 vuoden ajan ja minulla on ollut jatkuvasti kipua ja kutinaa, etenkin yksityisessä osassani. Ensimmäisen vuoden aikana minulla oli usko Jumalaan, että parannan jonain päivänä.Tämä tauti alkoi kiertää koko ruumiini ja olen käyttänyt oreganoöljyä, kookosöljyä, asikloviiria, valasykloviiria, famcikloviiria ja joitain muita tuotteita, ja se todella auttoi taudinpurkaukseni, mutta olen täysin parantunut! HSV: ltäni voimakkaalla ja aktiivisella rohdosvalmisteella, joka tilattiin tohtori Jamesin yrttiseokselta, ja se taisteli kokonaan hermostani virusta vastaan, ja minulla oli negatiivinen tulos 15 päivän käytön jälkeen. Olen täällä ilmoittaakseni kaikille, että herpesviruksella on täydellinen parannuskeino, pääsin eroon minusta tohtori Jamesin rohdosvalmisteen avulla. Löysin Internetissä todistuksen Kashasta, joka todisti tohtori Jamesista, kuinka hän paransi häntä 7 vuoden HSV 2: sta. Ja hän antoi myös tämän miehen sähköpostiosoitteen ... [drjamesherbalmix@gmail.com] ... , neuvoen ketään ottamaan yhteyttä häneen kaikenlaisten sairauksien suhteen, joista hänellä olisi apua, joten lähetin hänelle sähköpostia kertomalla minulle (HSV 2), hän kertoi minulle, ettei minun tarvitse huolehtia siitä, että olen parantunut !! No, en koskaan epäillyt häntä. Uskon, että hän pystyy parantamaan minutkin. Tohtori James valmisti ja lähetti minulle juurista ja yrtteistä valmistetun rohdosvalmisteen, jonka otin. Ensimmäisen viikon aikana aloin kokea muutoksia kaikkialla minussa, 15 päivän kuluttua join hänen kasviperäistä lääkettä, olin täysin parantunut. ei enää kutinaa, kipua minussa, kuten tohtori James vakuutti minulle. Jonkin ajan kuluttua menin lääkäriini tekemään toinen testi. tulos tuli negatiivinen. Joten ystäväni, neuvoni on, jos sinulla on tällainen sairaus tai tunnet kenenkään, joka kärsii siitä tai jokin muu sairaus, kuten vyöruusu, HPV, HBV, HIV / AIDS, ALS, HBP, syöpä, nefroottinen oireyhtymä HIV / AIDS, herpes syöpä, munasarjasyöpä, Haimasyövät, virtsarakon syöpä, virtsarakon syöpä, eturauhassyöpä, glaukooma., Kaihi, makulaarinen rappeuma, sydän- ja verisuonisairaudet, autismi, keuhkosairaus, laajentunut eturauhanen, osteoporoosi, Alzheimerin tauti, psoriaasi, taksi-taudit, lupus, selkäkipu, dementia. Munuaissyöpä, keuhkosyöpä, ihosyöpä, ihosyöpä ja ihosyöpä. kivesten syöpä,, LEUKEMIA, VIRUS, HEPATIITTI, INFERTILITY NAISET. jne. voit ottaa yhteyttä tohtori Jamesiin suoraan hänen .... [drjamesherbalmix@gamil.com] ... Hän on hyvä ihminen ja auttaa sinua.

    ReplyDelete