Sunday, 12 February 2017

Parantava nauru

Marraskuusta lähtien ei minulla juurikaan ole ollut aihetta nauruun! Terveys on reistaillut. Homma alkoi Isänpäivän jälkeen flunssalla, joka kohta laukaisi influenssan. Vuodelepo aiheutti ikävän fasettilukko kierteen, jne. Viime viikolla kävin rasitusergometriassa, koska pienikin rasitus on aiheuttanut selkä-rintakipuja, jotka säteilevät vasempaan käteen. Suvussamme on paljon sepelvaltimosairauksia, joten tutkimus oli aiheellinen. Ihana lääkäri totesi kuitenkin ettei tutkimuksessa ilmennyt sepelvaltimotautiin viittaavaa. Silti kivut ajoittain ilmenenevät rasituksessa, mutta nyt uskallan turvallisesti kuntouttaa itseäni. Joskus pelko on este toipumiselle ja pelon kohtaaminen selvittämällä asioita lievittää tilannetta huimasti!

Lääkäri Helena Miranda on kirjassaan Ota kipu haltuun kuvannut hyvin moderneja työkaluja kivun hallintaan: Hanki oikeaa tietoa. Kehitä myönteisyyttää. Tee sitä mistä nautit. Rentoudu ja rakasta. Voimaannu kulttuurista ja hemmottele itseäsi." Kaikkia edellä mainittuja olen tehnyt viimeisen
Saikkua,kiitos! www.hkt.fi
vuorokauden aikana. Vietin laatuaikaa puolisoni seurassa. Vietimme yhdistetyn hotelli-ja teatteriviikonlopun ja hemmottelimme itseämme hyvällä ruoalla ja juomalla, rakkaudella ja naurulla! Kävimme Studio Pasilassa katsomassa komediaa Saikkua, kiitos! Tämä todellisuutta parodioiva komedia sai meidät nauramaan vedet silmissä!

Huumoria voi käyttää muun muassa ihmissuhteiden ylläpitoon tai oman olon parantamiseen, sanoo Wikipedia. Mtv3-Lifestyle sivulta löytyy 8 lääketieteellistä faktaa siitä, että nauru on parasta lääkettä! Nämä väitteet ovat seuraavat:
1) Nauraminen käy treenistä. Nauraminen polttaa kaloreita ja vahvistaa keskivartalon lihaksia.
2) Nauru tekee hyvää sydämelle. Se parantaa verenkiertoa ja vahvistaa sydäntä.
3) Nauru vahvistaa koko kehoa. Se lisää immunipuolustusta.
4) Nauru rentouttaa. Nauraminen vapauttaa mielihyvähormonia, joka tuo rentoutuksen tunteen.
5) Nauru karkottaa negatiivisuutta. Se lievittää masennusta ja ahdistusta.
6) Nauru syventää ihmissuhteita. Yhdessä nauraminen kertoo samanlaisesta huumorintajusta ja se yhdistää.
7) Nauru tekee rohkeammaksi. Itseluottamusta tuo kun saa muut nauramaan. Se myös vahvistaa ryhmätyöskentelytaitoja.
8) Nauru tarttuu. Nauru on yksi alkukantaisemmista kommunikointi muodoista.

Noin paljon positiivista vastetta syntyy naurusta. Voi hyvällä mielellä todeta, että nauru kyllä voi pidentää ikää! Ajatuksia naurusta ja positiivisesta ajattelusta olen pohtinut aiemminkin blogissani  vuonna 2011, kun kävin puhumassa aiheesta Suomen änkytysyhdistyksen koulutustilaisuudessa.
Iloa ja valoa meille kaikille tulevaan viikkoon ja erityisesti 14.2.2017 Ystävänpäivänä, jonka vietto Suomessa täyttää tänä vuonna 30 vuotta!


No comments:

Post a Comment