Sunday, 17 September 2017

Läsnäolon voima

Huhtikuisen sydäninfarktini jälkeen minulle on usein tullut tarvetta pysähtyä hetkeen ja aistia tietoisen läsnäolon voima. Kipusairaanhoitajana tiedän, että Mindfullness eli tietoinen, hyväksyvä läsnäolo, on kivunhoidossa tieteellisesti todistettu hyväksi hoitomenetelmäksi. Olen yrittänyt opiskella asiaa. Netistäkin voi löytää helppoja ohjeita. Yksi sellainen on Leena Pennasen laatima 3 minuutin läsnäolon voima- meditaatio harjoitus.

Konkreettinen kosketus meditaatioon tuli viime viikolla, kun osallistuin Fysiotuvalla ohjattuun ryhmämeditaatioon, jonka ohjasi Lotta-Josefiina Mansikka. Kaksi tuntia kului kuin siivillä ja olo oli rento, seesteinen ja samalla positiivisen toiveikas. Yön nukuin todella hyvin meditaation jälkeen.

Helsingin Sanomat on julkaissut aiheesta artikkelin marraskuussa 2016. Lehti siteeraa Duodecim lehdessä kirjoittanutta erikoislääkäriä ja nuorisopsykiatrisen epidemiologian dosenttia Anu Raevuorta: "”Kroonisen kivun, ahdistus- ja masennusoireiden sekä toistuvan masennuksen lievittymisestä ja immuniteetin kohentumisesta on vankkaa näyttöä”. Keho siis pystyy korjaamaan asioita, kun sille vaan annetaan mahdollisuus siihen luomalla otolliset olot. Tietoinen läsnäolo mahdollistaa siis paremis- ja eheytymisprosesseja. Niitähän jokainen tarvitsee päivittäin!

Keho on viisas ja se tietää mitä tarvitsee. Erityisherkkänä henkilönä aistin tämän useinkin. Olen välillä tehnyt omia läsnäolo harjoituksia ja niistä viimeisimmän pari viikkoa sitten omalla pihalla. Pysähdyn hetkeen ja kuulostelen miltä tuntuu.....nauhoitan tuntemuksia puhelimen sanelimeen ja kuuntelen niitä uudelleen aika-ajoin, kun tuntuu tarvetta. Helppoa ja voimaannuttavaa läsnäoloa arjessa. Ilmaista ja innostavaa sekä eheyttävää! Suosittelen lämpimästi!

hidastaelamaa.fi


No comments:

Post a Comment