Saturday, 9 September 2017

Jaettu arvo on tulevaisuutta

Kyllä minä mieleni niin pahoitin (taas kerran), kun eilen kävin paikallisella yksityisellä terveyspalveluiden tarjoajalla rintojen ultraäänitutkimuksessa. Muistui mieleeni tieto, että lääkärin koulutuksesa ei ole oppiaineena vuorovaikutustaitoa. Nuorehko röntgenlääkäri oli asiantunteva ja asiallinen, mutta hän sanoi jotain, mikä ei tuntunut hyvältä. Hän oli sitä mieltä, että minun ikäiseni (54v) naisen ei tarvitse pelätä mammografiassa saatavaa säteilyannosta, sillä se on hyvin pientä ja vaikutukset näkyvät vasta parin kymmenen vuoden päästä, jolloin sillä ei enää ole niin suurta väliä.

MITÄH? Olen ajatellut elää 110 vuotiaaksi ja haluan elää mahdollisimman terveesti ja vältää turhia terveysriskejä. Eikö 70+ ikäisellä enää ole "niin paljon väliä"? Tietysti seniori on työkykyisen ja hyvin voivan henkilön silmissä jo ikäraakki! Tulevaisuudessa yhä useampi meistä keski-ikäisistä elää pidempään ja terveempänä. Teemme tietoisia valintoja.

1.9.2017 minulla oli ilo saada osallistua netin välityksellä Sote-seminaariin, joka pidettiin Helsingissä. Tilaisuudessa oli monta hyvää puheenvuoroa. Siellä todettiin, että hyvinvointimarkkina on voimakkaassa kasvussa ja valinnanvapausmarkkina on Sosiaali- ja Terveysministeriön arvion mukaan n 8 miljardia euroa. SOTE synnyttää uusia markkinoita perinteisten rinnalle. Mielenkiintoista oli kuulla, että jaettu arvo on tulevaisuutta. Terveyspalveluita tuottavat yritykset tuottavat arvolupauksia siitä, miten asiakkaat voivat heidän palveluita hankkimalla saavuttaa hyvän elämän. Palvelut maksavat, mutta trendinä on saada eurot (maksut) ja hyvän elämän tavoittelu lähemmäksi toisiaan eli antaa arvolupaus, joka hyödyttää asiakasta sopivaan hintaan. Haaste yrittäjille on : millainen palveluntuottaja pystyy parhaiten yhdistämään taloudellisen ja yhteiskunnallisen arvon? Kyseessä on siis arvovalinta!

Oma arvovalintani on julkisesti kertoa, että olen aktiivisesti mukana perinteisen hoitotyön lisäksi mm. Posintran organisoimassa Tekno-hankkeessa , sillä haluan omalta osaltani pysyä mukana tässä SOTE-junassa. Markkinaehtoistuminen eli ns SOTE-juna on jo lähtenyt liikkeelle riippumatta siitä millaisella tahdilla asiat politiikan päätöksenteossa etenevät. Uskon vakaasti, että terveys- ja hyvinvointiteklogia on merkittävä kasvuala. Siksi myös oman palvelutuotannon rinnalle olen synnyttänyt uusia palveluita.

Toimin aktiivisena terveysteknologian palveluiden välittäjänä. Uutena tuotteena suosittelen omaehtoisesta hyvinvoinnista kiinnostuneille edistyksellistä ( ja edullista) sekä monipuolista Hyvinvointi-ranneketta. Ranneke mittaa mm pulssin, verenpaineen, hengityksen, mielialan, vireystilan, unen pituuden ja laadun sekä liikunnan. Laitteella voi ottaa kätevästi myös sydänfilmin ja hälyttää apua, jos sitä tarvitsee. Laite ilmaisee olinpaikan ja avuntarpeen. Lähitulevaisuudessa tämä pieni ranneke tulee mullistamaan täysin diabeteksen seurannan! Tästä kerron mielelläni lisää vaikka yksityisviestillä. Jos laittaisin sinulle linkin 2 min esittelyvideoon niin ehtisitkö katsoa sen?

Oma verenpaineeni viikolta, helppo lähettää lääkärille!

Vihreällä normalit EKG:t ja punaisella epänormaalit (sepelvaltimotauti ja infarkti näkyvät)No comments:

Post a Comment