Sunday, 1 April 2018

Sydäninfarktin vuosipäivä lähestyy

Tänään siirryttiin huhtikuulle, kevättä on ilmassa ja pelolla odottelen huomiseksi luvattua sankkaa lumipyryä. Toivottavasti se tieto on aprillipila, mutta pelkään pahoin ettei näin ole. Eilen kävin Raaseporissa pääsiäsivierailulla vanhempiani tapaamassa. Tein siellä koirani kanssa tunnin kävelylenkin lapsuusmaisemissani. Oloni oli nostalginen ja kiitollinen! Kaikki se särmä, koettelemus ja kokemus, minkä olen osakseni saanut, on tehnyt minusta sen mikä tänään olen. Olen siitä ylpeä ja kiitollinen!

Huhtikuussa vuosi sitten elämäni pysähtyi hetkeksi. Muistan sen kuin eilisen.Olin 24.4.2017 maanantai aamuna menossa töihin, kun sain sydäninfarktin. Se oli jälleen uusi käännekohta elämässäni ja kasvun paikka. Olen tajunnut, että kaikkein arvokkaimmat asiat elämässäni ovat ilmaisia. Itse elämä on kauneus, josta nautin joka päivä. Olen kiitollinen elämästäni juuri sellaisena, kuin se on. Olen ottanut jokapäiväiseen työkalupakkiini Ota kipu haltuun - sivuilta esitetyt jäävuoren pinnan alla olevat kivunhoitoon ja elämän hallintaan tarkoitetut työkalut. Olen itselleni armollinen, vaalin unta, ulkoilen koirani kanssa, syön hyvin ja hallitsen painoani, teen sitä mistä nautin, rentoudun, pyrin olemaan tietoisesti läsnä, jne. Ilo, rauha ja positiivisuus tulevat luokseni arjessa aivan tavallisina hetkinä. Elämää ei tarvitse suorittaa!

Ota kipu haltuun.fi

Pääsiäispäivän aamun ilon aihe oli Plavix-lääkkeen loppuminen. Vuosi sitten sain infarktin jälkeen aamuisin otettavaksi yhdeksän tablettia ja olin kauhuissani tästä määrästä. Nyt jäljelle jää 1 ja 1/2 tablettia, ihanaa! Koen taas hallitsevani omaa kehoani! En ole lääkevastainen, mutta perimäni on sellainen, että saan hyvin herkästi kaikista voimakkaita sivuvaikutuksia, joten luonnollisuus sopii minulle parhaiten! Lisää hyvää oloa, naurua, yhdessäoloa ja rentoutusta sekä kiireetöntä seikkailua on luvassa runsaan viikon kuluttua. Lähden silloin lomamatkalle yhdessä rakkaan kollegani eli tyttäreni kanssa. A-luokan reissu tiedossa! On jotain mitä odottaa....! Elämä kantaa!

No comments:

Post a Comment