Sunday, 11 November 2018

Lymfaterapiasta saa edelleen korvausta vuonna 2019

Nyt on taas puurot ja vellit menneet sekaisin! Meille (siis lymfaterapeuteille) on annettu tiedoksi, että Kela-korvaus lymfaterapian osalta päättyy 1.1.2019. Näin ei siis kuitenkaan netistä löytyvien tietojen mukaan olekaan! Lymfaterapia poistuu KELAN myöntämien terapioiden palveluvalikoimasta 1.1.2019. Tämä on ihan eri asia kuin sairauskulukorvauksen saaminen annetusta lymfaterapiasta.

Lymfaterapia on turvotuksen hoitoa!

KELA siis korvaa edelleen lymfaterapian osana sairauden hoitoa. Korvaamisen edellytyksenä on, että asiakkaalla on lääkärin määräys lymfaterapiaan. Määräys voi olla julkisesta tai yksityisestä terveydenhuollosta. Lymfaterapiaa korvataan fysioterapeutin tai sairaanhoitajan antamana poikkeustapauksissa, kun lymfajärjestelmän vaurioitumisesta johtuvan lymfaödeeman on aiheuttanut:
  • rintasyöpäleikkaus tai muu laaja kirurginen toimenpide
  • laajan kirurgisen toimenpiteen tulee ensisijaisesti kohdistua vartalon, kainalon tai nivustaipeen alueille.
  • sädehoito nivustaipeeseen, lantioon tai kainaloon.
  • krooninen infektio (lähinnä erysipelas).
  • synnynnäinen imusuoniston kehityshäiriö, myös myöhemmällä iällä ilmenevä.  
"Lymfaterapian kustannuksia ei korvata suorakorvausmenettelyllä, koska sen korvattavuus ratkaistaan lääketieteellisin perustein. Laskimon tukosten turvotukset eivät oikeuta lymfaterapian korvauksiin. Lymfaterapiasta voit edelleen saada korvausta sairaanhoitokorvauksina, vaikka se terapiavalikoimastamme poistuukin." Kirjoittaa Kelan asiakaspalvelu 2018. Tiedote Lymfaterapian korvaaminen sairausvakuutuksesta 1.1.2016 löytyy polulta: www.kela.fi > Yhteistyökumppanit > Lääkärit ja terveydenhuolto > Sairaanhoitokorvaukset > Kirjeet ja tiedotteet.

Jatkamme siis ensi vuonna työtä samalla tavalla kuin tänäkin vuonna ellei mitäänn uutta ilmene! 


No comments:

Post a Comment