Sunday, 5 June 2011

Elämäntyyliyrittäjä

Sain käsiini kirjan Osaajasta elämäntyyliyrittäjäksi. Kirjoittaja on Jorma Sipilä.VAU! Nyt voin rohkeasti kutsua itseäni ELÄMÄNTYYLIYRITTÄJÄKSI, sillä sitä Sairaanhoitopalvelu-Leenan toiminta on. Sipilän perustelun mukaan "Elämäntyyliyrittäjä valitsee laadullisen kasvun ja haluaa yritystoiminnalta enemmän kuin vaan pakollisen toimeentulon. Hän ei tavoittele markkinaosuuksia tai itseisarvoista kasvua vaan pikemminkin hallittavaa, itselle sopivaa työkokonaisuutta rakastamansa asian parissa." Juuri näin!

Elämäntyyliyrittäjän tunnistaa jo kaukaa. Hän nauttii siitä mitä tekee ja tekee sitä mistä nauttii. Tämän asian palvelun ostajat tunnistavat yrittäjän olemuksesta ja ilmeestä. Pienyrittäjän työ on vaihtelevaa ja jopa kausiluontoista. Pitkätkään työpäivät eivät ole rasittavia, sillä työstä on tullut harrrastus ja elämäntapa. Asiakkaat ovat elämäntyyliyrittäjälle taloudellisia mahdollistajia ja yhteistyökumppaneita,  joilta voi oppia asioita. Verkostoituminen on elämäntyyliyrittäjälle erittäin tärkeää.

Koen todella olevani etuoikeutettu, kun saan tehdä työtä elämäntapayrittäjänä. Jokainen päivä on uusi mahdollisuus kokea jotain ainutlaatuista. Tämän ideologian pohjalta pyrin aitoon ja arvostavaan vuorovaikutukseen hoitosuhteissa ja koen onnistuneeni siinä saamani palautteiden perusteella.

Allekirjoitan täysin Sipilän tekstin, jonka mukaan elämäntyyliyrittäjä näyttää oman rohkean esimerkkinsä kautta, että asioita voi tehdä toisella tavalla. Itse haluan jakaa asiantuntijuuttani, enkä toimia auktoriteettina. Annettuihin kaavoihin ei tarvitse kangistua, laadukasta hoitotyötä voi tehdä ilman jäykkää byrokratiaa. Elämäntapayrittäjä seuraa esikuvia ja voi toivottavasti toimia esikuvana muille. Toivon, että oma innostukseni ja positiivisuuteni arjen keskellä tarttuu mahdollisimman moneen......

No comments:

Post a Comment