Monday, 27 June 2011

LymphaTouch - uusi suomalainen innovaatio

Tänään taas työssäni mietin yhdessä potilaani kanssa :" Miten olen aiemmin hoitanut haasteellisia kiputiloja?" Olen nyt 8 kk ajan käyttänyt työssäni päivittäin LymphaTouch - hoitolaitetta ja hämmästellyt hyviä hoitotuloksia. On ihanaa luoda potilaille hyvää oloa ja kivunlievitys kokemuksia. Krooninen kipu masentaa ja akuutti kipu pelottaa. Kivun lievittyessä mieli paranee ja elämän ilo palautuu! Jess!!! Tää on hyvä juttu!

Tutustuin LymphaTouch- fysioterapeuttiseen alipainehoito menetelmään Pohjoismaisessa Lymfologian kongressissa Helsingissä syyskuussa 2010. Kiinnostuin laitteen toimintaperiaatteesta ja osallistuin HLD Healthy Life Devices Oy:n järjestämään koulutukseen marraskuussa 2010. Sain sieltä laiteen koekäyttöön kahdeksi viikoksi ja kutsuin potilaita koehoitoon. Tulokset olivat heti niin hyviä, että oli ihan "pakko" saada laite omaksi. Kivun ja turvotusten hoito muuttui alipainehoidon myötä nopeammaksi ja tehokkaammaksi. Lääkärit ovat olleet tyytyväisiä hoitopalautteisiin ja  suosittelevat enenevässä määrin hoitoa potilailleen.


Tällä hetkellä LymphaTouch-hoitoa saa mm Ortonista, Käpylän kuntotuslaitokselta, muutamista Yliopistollisista sairaaloista ja yksityisiltä hoitolaitoksilta. Toistaiseksi Sairaanhoitopalvelu-Leena on Porvoon ainoa sertifioitu LymphaTouch-klinikka.


 Hoitoa suositellaan mm leikkausten jälkeiseen kuntoutukseen, vammojen jälkihoitoon, urheilufysioterapiaan, turvotustenhoitoon (esim. lymfaödeemaan, jota ilmenee yleensä syöpähoitojen jälkeen) ja arpien ja fibroottisen ihon hoitoon. LymphaTouch-hoidon vaikutus perustuu paine-eron synnyttämään alipainetilaan kudoksessa. Imu-eli lymfaneste virtaa korkeammasta painetilasta kohti alempaa painetilaa. Samalla alipaine venyttää kudosta ja avaa lymfatiehyitä. Tämä aktivoi lymfakierron luonnollista pumppaustoimintaa kiihdyttäen nesteiden poistumista elimistöstä ja näin turvotus vähenee. http://www.healthylifedevices.com/fi/tuotteet --> Tältä sivustolta löytyy laitteen toimintaperiaate animaatio.

"Miten näin hellä hoito voi olla niin tehokasta?" ihmettelevät potilaat. Monet heistä ovat kokeilleet useita eri hoitomuotoja ennen LymphaTouch-hoitoon tuloa. Mistään ihme paranemisesta ei ole kysymys, vaan siitä, että alipainehoidolla luodaan keholle paremmat fysiologiset edellytyset korjata häiriötilat. Erittäin hyviä hoitotuloksia olen saanut esim. niska-hartia ja selkäkivun hoidossa, olkapään ja polvikipujen hoidossa sekä erilaisten lihasrevähtymien, nyrjähdysten ja mustelmien hoidossa sekä syöpäpotilaiden turvotusongelmien hoidossa. Myös muutamia kiristäviä arpia on pehmennetty ja pienennetty vähemmän haittaaviksi. Uusimaa-lehti julkaisi mukavan artikkelin aiheesta. Se löytyy sivulta: http://www.healthylifedevices.com/fi/ajankohtaista.


LymphaTouch-hoito on turvallista. Hoito on säädettävissä potilaan yksilöllisten tarpeiden mukaan. Laiteen mittausominaisuudet auttavat oikean hoitotehon valinnassa ja antavat palautetta hoidon vaikutuksesta kudoksessa. Hoito-ohjelmat päivitetään tietokone laitteeseen muistitikulla.

Minulla on tapana yhdistellä LymphaTouch-hoitoon Kinesio- ja/tai Lymfateippaushoito, jolloin alipainehoitoa voidaan "jatkaa" kotona ja hoidon vaikutus tehostuu. Kinesioteippaus onkin sitten jo toinen juttu, laitan siitä infoa tuonnempana.

No comments:

Post a Comment