Sunday, 18 September 2011

Arjen pienissä iloissa on suuri voima!

Taas on yksi viikko takana ja uusi viikko edessä. Viikonloppuna minulla on tapana päättää edellinen viikko pohtimalla sen tapahtumia ja oppeja, samalla kun suuntaan ajatukseni tulevan viikon ohjelmaan ja suunnitelmiin. Tällainen eräänlainen "tilitys" auttaa jäsentämään ja koordinoimaan toimintaa. Viikonloppuna yritän aina myös ns. ladata akkujani ja huolehtia omasta hyvinvoinnistani niin fyysisesti kuin psyykkisestikin.

Kulunut viikonloppu oli huippu! Pitkästä aikaa tapasin molemmat lapseni ja vietimme yhteistä aikaa lauantaina lounaalla ja sunnuntaina vierailemalla vanhempieni luona syntymäpäivä kutsuilla. Äitinä on upeaa nähdä, kuinka omista pikku lapsista on kasvanut upeita nuoria aikuisia! Vanhempina voimme antaa lapsillemme juuret, joista on hyvä ponnistaa ja kasvaa, mutta itse heidän tulee kasvattaa siivet ja oppia lentämään niillä eli pärjäämään itsenäisinä ja ainutlaatuisina persoonina. Rakkaiden ihmisten läsnäolosta saa valtavasti energiaa ja voimaa.

Myös ammatillinen verkostoutuminen on voimavara. Yhteistyön kehittämis ja suunnittelu palaveri pidettiin lauantaina, sain siitä energisten kumppaneiden ansiosta virtaa ja innostusta. Tästä on hyvä jatkaa kohti ensi viikon työhaasteita. Heti maanantaina on tiedossa lisää yhteistyöhankkeita ja odotan niitä innolla.

Jokaisen meidän on välillä hyvä pysähtyä miettimään meidän arvokortteja. Mikä on meille tärkeää? Mikä auttaa jaksamaan? Positiivareiden Onnistujien pelikorteista sain kortin, jossa oli teksti: " Arkea kai eniten mahtuu elämäämme, saa siitä silti juhlavan, jos pienet ilot näämme." Minulle tärkeää on se, että huomaan voivani omalla esimerkilläni vaikuttaa muiden ihmisten ajatuksiin ja asenteisiin positiivisella tavalla. Kun vastaanotolleni tuleva henkilö on lähtiessään toiveikkaampi ja tyytyväisempi kuin tullessaan, olen onnistunut. Kun näen lasteni pärjäävän arjessa ja parisuhteissaan, olen onnistunut. Kun saan verkostokummppanit innostumaan ja osallistumaan toimintaan sekä sitoutumaan yhteisiin tavoitteisiin, olen onnistunut. Kun voin viikon päätteeksi todeta, että parhaani olen tehnyt ja se tuntuu hyvältä, olen onnistunut.

Onnistuminen luo onnellisuutta. Arjen pienissä iloissa on suuri voima! Onnistumisen iloa ja arjen hyviä hetkiä toivon kaikille alkavalle viikolle! Ruth E. Renkl:in sanoin: " Elät pidempään heti kun ymmärrät, että kaikki aika, jonka olet onnettomana menee ihan hukkaan."

No comments:

Post a Comment