Sunday, 1 January 2012

Joululahjaksi toimiva polviproteesi!

Uusi Vuosi on valjennus aurinkoisena pakkaspäivänä ja vain lumi puuttuu, jotta maisema olisi täydellinen. Istun työhuoneessani ja suunnittelen tulevaa työviikkoa. Keskittyminen on vaikeaa, sillä ajatukset risteilevät menneen vuoden tapahtumissa. Aivojen täytyy ilmeisesti nollata tilanne ja se vaatii vähän taaksepäin kelausta.

Joulu meni "hoitotyön" merkeissä. Vanhempani viettivät luonamme viikon ja sinä aikana toimin äitini privaatti hoitajana. Äiti oli polviproteesi leikkauksessa 12.12 ja meille tulessa 23.12 leikkauksesta oli siis kulunut 11 vuorokautta. Haava näytti siistiltä ja siinä oli edelleen hakaset. Kipua polvessa oli sen verran, että hän käytti kahta eri kipulääkettä kolmesti päivässä. Turvotusta jaloissa (siis molemmissa) oli kohtalaisesti ja varsinkin leikattu jalka oli tosi turvonnut. Turvotus ja kipu vaikeuttivat liikumista ja aikaisemmin hyvinkin aktiivinen äitini oli joutunut "alistumaan" rollattorin käyttöön. No, tässä ei siis auttanut muu kun kääriä hihat ja ryhtyä hommiin!

Hoidin äitiä jokaisena päivänä viikon ajan sekä manuaalisella lymfaterapialla että LymphaTouch-hoidolla. Hoidon tukena käytin kinesiolymfateippausta ja jalkaan laitettiin stay-up malliset lääkinnälliset tukisukat. Kannustusta, ohjausta ja rohkaisua vaadittiin myös liikkumiseen. Tapaninpäivänä poistin haavasta hakaset. Ihmeellistä kyllä jo viikon hoidolla saatiin todella hämmästyttävän hyvä hoitotulos!

Uutena Vuotena äiti oli jo omassa kodissaan ja käveli ilman apuvälineitä, kipu oli täysin poissa, kipulääkkeiden käyttö lopetettu ja jalkojen turvotus poissa. Äitini oli enemmän kuin tyytyväinen saamaansa joululahjaan: uusi polviproteesi, nopea kuntoutuminen ja entistä parempi alku Uudelle Vuodelle 2012. Näin siis joulu vierähti ns. työn merkeissä, mutta palkinto ja lahja oli mahtava: äidin arjen helpottuminen ja elämänladun koheneminen. LymphaTouch sen taas mahdollisti : MOT (= mikä oli todistettavissa).

No comments:

Post a Comment