Sunday, 15 January 2012

Lihakseni huusivat apua!

Uusi vuosi saa meidät lupaamaan hyviä asioita! Minäkin aloitin kuntokuurin (taas kerran). Tammikuuta on eletty pari viikkoa ja lupaus pitää yhä, mutta saas kattoo nyt...

Kävin vajaa viikko sitten elämäni ensimmäistä kertaa kahvakuula harjoittelussa ja se tuntui kivalta ja tehokkaalta. Treenin jälkeen lihakset olivat maitohapoilla ja kädet kuin spagettia. Työteosta ei sinä päivänä tahtonut tulla mitään. Seraavana päivänä olo oli kuitenkin siedettävä, mutta sitten...Toisena treenin jälkeisenä päivänä ylävartalo ja käsivarret olivat kuin jyrän alle jääneet. Lihakset olivat kipeät ja käsien liikuttelu tosi vaikeaa. Onneksi ei loppuviikosta ollut paljon hoitoaikoja varattu. Sain keskittyä itseni hoitamiseen! "Vaivat lähtee sillä, millä ne on tullutkin.", on joku viisas sanonut. Kävin siis kuntosalitreenissä. Joo, tein harjoituksen, mutta lihaskipu jäi!


Lihaskipua treenien jälkeen?
Olen opettanut miestäni käyttämään fysioterapeuttista LymphaTouch-alipainehoitolaitetta ja koska hänelle sattui vapaapäivä, värväsin hänet hoitamaan itseäni. Rakennusalalla on totuttu rivakkaan työtahtiin, joten hoitoni kesti vain noin 15-20 minuuttia, mutta heti alkoi lihaksissa kipu vähetä ja olo tuntui paremmalta! Siis yksi hoitokerta ja sain jo puseron paremmin puettua ylleni. Samana päivänä olin varannut illaksi aromaterapiahieronnan ja kun seuraavana aamuna heräsin, luulin olevani taivaassa. Minulla ei ollut minkäänlaista kipua kehossani! Ihana olo!

Viikonlopun vietimme mieheni kanssa kylpylässä. Kelluimme lämpimässä mineraalivesialtaassa (+35 astetta), jossa veden alla saattoi nauttia rauhoittavasta terapia musiikista ja istuimme Rosmariini- ja Champanja-höyrysaunoissa. Mieli, sielu ja keho rentoutuneena kotiuduimme tänään ja huomenna palaamme arjen pariin.

Tulevalla viikolla on suunnitteilla kolme sali- ja jumppatreeniä. Liikunta nostaa endorfiinitasoa ja tuo hyvän mielen. Endorfiini on kehon tuottama "kipulääke", mutta jos se ei riitä lihastreenin aiheuttaman kivun hoitoon, suosittelen lämpimästi kokeilemaan LymphaTouch-hoitoa ja varsinkin ennen hierontaa. Palautuminen on nopeampaa ja olo autuaalinen. Nimimerkillä: kokemusta on!

No comments:

Post a Comment