Sunday, 29 January 2012

Olkapään revähdys kuntoon kolmessa päivässä!

Inhoan talvea! En hiihdä, laskettele tai luistele, paitsi nyt olen "luistellut" liukkailla kaduilla. Muutama viikko sitten kirjoittelin blogissani mahdollisuudesta hoitaa talviurheiluvammoja nopeasti. Kornia kyllä, mutta todistettavasti tämänkin väite on nyt tosi, ihan henkilökohtaisella tasolla!

Perjantaina "tein mahalaskun" Porvoon keskustassa kauppakeskuksen edessä sohjoisen lumen peittämällä jäisellä jalkakäytävällä. Yritin ensin tasapainoitella pystyssä, mutta painovoima teki tehtävänsä ja rämähdin vatsalleni. Oikea käsi nousi kasvojen suojaksi ja liukui jäätä pitkin yläviistoon. Tunsin revähdyksen ja kivun olkapäässä ja kyynärpäässä. Taisin päästää muutaman p#&"#%# -sanan, mutta nousin kuitenkin ylös, ravistelin takin lumesta ja lähdin työpaikalle. Töissä ei oikea käsi sitten enää toiminutkaan kunnolla. Olkapäässä ja kyynärpäässä tuntui jomottavaa kipua, kyynärpäässä mustelma ja olkapäässä turvotusta. Käsi ei noussut ylös yksin eikä autettuna! No, taisi tulla lihasrevähdys, nivelsiteen revähdys ja / tai nivelen muljahdus paikoiltaan tai....Ihan mitä vaan, mutta kipua oli eikä käsi toiminut! Perjantai-ilta ja ajatus päivystykseen menosta ei houkutellut!

Otin LymphaTouch-laitteen kotiin. Olen hoitanut kipeää olkapäätä ja kättä nyt kolme päivää (pe-su). Lisäksi olen käyttänyt olkapään ja olkavarren sekä trapeziuslihaksen kinesioteippausta ja yhden Panadol tabletin turvin tehnyt ahkerasti liikeharjoitteita. Aluksi en saanut kättä mihinkään, mutta tänään, sunnuntaina, käsi nousee jo omin voimin (siis ilman toisen käden apua) ylös sekä edestä että sivulta ja kipu tuntuu vain ajoittain kyynärpäässä. Eli huomenna töihin! Ilmeisesti mikään ei mennyt poikki, kun käsi toimii taas. Oikeasti käsi lähti toimimaan paremmin eilen illalla, kun saunan lämmössä tein liikeharjoitusta ja olkapäässä "naksahti" niin, että puolisonikin kuuli sen. Liekö jotain muljahtanut paikoilleen, kun alipaineella oli saatu kudosturvotus pois ja tuettu kehon omaa paranemisprosessia tehokkaasti.

Ei siis tullut käytyä päivystyksessä istumassa kahdeksan tuntia, ei kuvattu, ei saatu sairauslomaa eikä kipulääkereseptiä. Mutta selvisin luomuhoidolla mielestäni hyvinkin vaikeasta tilanteesta kolmen päivän tehokkalla hoidolla! M.O.T.

Lisää käyttäjäkokemuksia LymphaTouch-hoidosta löytyy videosta: http://lymphatouch.com/component/content/article/66?lang=fi

Pysykäähän ystävät pystyssä! :)No comments:

Post a Comment