Sunday, 19 August 2012

Viikon teema: Lymfaödeeman itsehoito

Kyllä syksy on taas lähtenyt vauhdilla käyntiin ja työssä tapahtuu koko ajan uusia asioita, mahtavaa! Kuluneella viikolla olen saanut aimo annoksen päivitystä tietoihini. Olen tavannut upeita, innostavia ja asialleen vihkiytyneitä henkilöitä. On keskusteltu Suomen kivunhoidon tilasta sekä lääkäreiden ja hoitajien koulutuksen tuomasta valmiudesta kohdata näitä vaikeita asioita. Olemme edelleen lapsen kengissä! Tämä on vahvistanut entisestään missiotani toimia kivunhoidon kehittämisen äänitorvena omalla kotipaikkakunnallani, omalla persoonallisella tavallani ja panoksellani! Eikun eteenpäin....

Rinnakkain-lehti 1/2012
Toinen mielenkiintoinen ja upea tuttavuus liittyy rintasyöpäpotilaiden lymfaödeeman eli turvotuksen itsehoitomahdollisuuteen. Kädessäni olevasta Rinnakkain-lehdestä (1/2012), joka on Rintasyöpäyhdistys Europa Donna Finland ry:n (http://www.rintasyopayhdistys.fi/etusivu.html )julkaisema tiedoituslehti, löytyy asiallinen ja innostava artikkeli: Lymfaödeeman itsehoito - aktiivinen toiminta vai passiivinen itsehoidon välttely? Tässä kerrotaan erilaisista turvotuksen itsehoitomahdollisuuksista, kuten esim. Steven Nortonin kehittämästä lymfaterapiakoulusta, jonka perustana on juuri tätä nimenomaista potilasryhmää varten suunniteltu jumppaohjelma ja siihen liittyvät harjoitteet. Vesilymfaterapia (ALT) - Tidhar -metodi, on toinen hyvä harjoitteluohjelma, joka perustuu kanadalaisen lymfaterapeutin ja liikunnanopettajan kehittämään itsehoitokonseptiin, jossa hyödynnetään veden ominaisuuksia harjoitteiden tehostamiseksi. JESS!! Upeaa. Tästä tulemme kuulemaan lisää syksyn aikana Porvoon seudulla!

Lymfaterapiaan liittyy tavallaan  myös Lymphatouch-uutiset, jotka tällä viikolla kertoivat, että taitoluistelija Laura Lepistö suosii harjoituksista palautumiseen mieluummin LymphaTouch-alipainehoitoja kuin perinteistä lihashuoltoa ja hierontaa, jotka ovat hänelle liian "kovia" hoitoja. Artikkeli löytyy HLD Oy:n sivulta http://www.healthylifedevices.com kohdasta ajankohtaista. Innostavaa oli myös tällä viikolla saada tavata uusi Healthy Live Devices Oy:n toimitusjohtaja (J-P Särkkä) sekä LymphaTouch-laitteen kehittäjä (T.Taskinen). Agendalla oli yhteistyömme kehittäminen ja parantaminen. Eli näillä mennään, mielenkiintoisia haasteita odotellessa!

No comments:

Post a Comment