Sunday, 5 August 2012

Kinesioteipit olympialaisissa ja arjessa

Ensimmäiset kolme työpäivää on takana. Työn teko maistuu ihan mukavalta. Potilaat, saman talon työtoverit ja muut yhteistyökumppanit ovat vielä kesäterässä ja hyvällä mielellä. On se ihanaa huomata, että omaa työpanosta arvostetaan ja vastaanoton alkamista on odotettu. Kalenteri on täyttynyt jo ihan kiitettävästi parin viikon ajalta. Toivon, että jaksan itse pitää edelleen huolta myös omasta työhyvinvoinnistani arjen kiireen keskellä. Vaikka pyhästi lupasin itselleni, että en täytä kalenteria liikaa, on tulevan viikon työpäivät 12 tunnin mittaisia. No, ehkä tilanne rauhoittuu ns. alkuhässäkän jälkeen.


Mieheni mukana lenkillä.
Viikonloput yritän vielä pyhittää kuntoilulle, terveelliselle kotiruoalle ja itselleni sekä perheelle. Kun perusta on kunnossa niin runkokin jaksaa paremmin. Kadonneen vyötärön metsästys jatkuu. Kiloja ei juurikaan vielä on hävinnnyt, mutta vatsan muoto alkaa muistuttaa normaalia. Jumppapallo on ollut vatsalihas treeneissä hyvä apu! Lenkkipolulta on saatu hiki pintaan, jalat vapisemaan ja hengitys puuskuttamaan. Ihanaa!

Olympialaisia en juurikaan ole ehtinyt televisiosta seuraamaan, mutta facebookin sivuilla olen nähnyt ihania päivityksiä, jossa on kerrottu urheilijoiden käyttävän todella paljon kinesioteippauksia. Hyvä, että tehokas, miellyttävä ja hellävarainen hoitomuoto on päässyt mediaseksikkäästi esille. Teippaus on tehokas vammautuneen tai kuormittuneen kudoksen paranemisprosesin tukena. Käytän teippauksia paljon. Siitä hyötyvät esim. nivelkivuista kärsivät (olkapää, polvi, nilkka, ranne, piiku nivelet ym.) sekä lihaskipujen kanssa kamppailevat (niska, hartia, selkä, lonkka, ym). Myös turvotusten hoidossa lymfakinesioteippaus tuo avun.

Edessä taas uusi työviikko täynnä haasteita ja tavoitteita sekä ihania onnistumisia!

No comments:

Post a Comment