Sunday, 21 October 2012

Rintasyöpäleikattujen tukiryhmä käynnistyi upeasti

Saan sähköpostiini viikottain Ilkka Koppelomäen Uskalla innostua - uutiskirjeen. http://www.uskallainnostua.fi Sen innoittamana kävin siis huippu hyvän valmentajan, Joseph McClendon III, pitämän A-Factor koulutuksen pari viikkoa sitten. Ja nyt elämä vaan rulettaa....taivas on rajana.

Sydämellistä valoa syksyyn!
Uskallukseni ja ihanien potilaitteni sekä ystävieni innoittamana järjestin keskiviikkona ensimmäisen rintasyöpäleikattujen tukiryhmän verkostotapaamisen Porvoossa. Tilaisuus oli MAHTAVA! Siihen osallistui 25 henkilöä, jotka kaikki olivat innoissaan ja haluavat jatkaa tätä tukiryhmätoimintaa! Suurkiitos illan annista kuuluu Martinelle, joka omalla intohimoisella asiaan perehtymisellään ja tarmokkuudellaan, on luonut minuun kipinää ja potkua sekä poltetta. Haluan kehittää tätä julkisessa terveydenhuollossa liian vähän huomiolle jäävää elämänlaatua hankaloittavaa asiaa eli lymfaödeeman hoitoa, ohjausta ja nimenomaan itsehoitoa!

Tukiryhmässä vallitsi luottamus, avoimuus, halu tukea ja auttaa kohtalotovereita sekä luoda uskoa ja voimaa vaikean sairauden kohdatessa. Vau, mikä etuoikeus on saada  kuulua näin hienoon porukaan! Suuren ryhmän esittelykierros vei aikaa (ja saikin viedä). Vertaistuki on kultaakin kalliimpi ja siksi jaetut kokemukset ovatkin koko tukiryhmän paras anti. Koska emme ehtineet käydä läpi suunniteltua ohjelmakokonaisuutta, tapaamme uudelleen keskiviikkona 24.10.2012 klo. 18.00 Porvoon WSOY-talolla teemalla: Lymfaödeema ja matkailu. Tervetuloa mukaan jos koet tukiryhmän omaksesi!
Suunnittelemme keskiviikkona myös tukiryhmän seuraavaa kokoontumista.

Lisää infoa rintasyöpä potilaille löytyy valtakunnallisen rintasyöpäyhdistyksen sivuilta http://www.rintasyopayhdistys.fi ja etusivun vasemmasta laidasta kohdasta tietopaketti lymfaödeemasta löytyvät itsehoitojumppa-ohjeet, joita kävimme läpi ensimmäisessä tukiryhmäillassamme. Voit vapaasti ladata ne netistä kyseisen sivuston kautta. Yhdistys löytyy myös facebokissa: www.facebook.com/rintasyopayhdistys.

Tulevana torstaina (25.10) käyn puhumassa mahdollisesta aiheeseen liittyvästä opinnäytetyöstä Porvoon Campuksella Laurea AMK-oppilaille. Olisihan se mukavaa, jos saisimme aikaiseksi esim. lymfaödeemapotilaan potilasoppaan ja / tai tukiryhmällemme omat kotisivut. Onko muita hyviä ideoita? Otan niitä mielelläni vastaan. Yhteistyössä on voimaa.

Uusi viikko, uudet haasteet ja uudet innostukset odottavat. Totesihan Nykäsen Mattikin, että elämä on laiffia!

No comments:

Post a Comment