Sunday, 28 October 2012

Tieto ei lisää tuskaa

Lokakuu lähenee loppuaan. Yöllä siirryttiin ns. talviaikaan, joka itseasiassa on "se normaali aika". Tunnin pidemmät yöunet olivat enemmän kuin tervetulleita kiireisen työviikon jälkeen. Talvi kolkuttelee ovella ja luonto on saanut kauniin, hennon valkoisen, lumiharson ruskansa peitoksi. Aurinko paistaa, ulkona on pikku pakkanen ja kunnallisvaalien uurnakin vielä kutsuu velvollisuutta suorittamaan. Uutta viikkoa kohti ajattelin rynnätä illalla leffateatterin kautta, uuden James Bond 007 Skyfall, elokuvan innoittamana. Tulta, tappuraa, menoa ja meinikiä!

Kuluneella viikkolla minulla oli ilo ja kunnia saada pitää koulutuksia ihanille ihmisille. Keskiviikkona järjestettiin Porvoon PoinCollegessa upea Haavanhoitopäivä, jossa saimme kuulla paljon uutta ja innostavaa asian tiimoilta. Itse oli kertomassa lymfaterapian mahdollisuuksista säärihaavapotilaan hoidossa. Samana iltana puhuin Lymfaödeema tukiryhmäläisille matkustuksessa huomioitavista seikoista. Tämä mahtavan upea ladyjoukko kokoontuu seuraavan kerran Porvoossa WSOY:n tiloissa keskiviikkona 21.11.2012 klo. 18.00, jolloin teemana on rintasyöpäleikatun potilaan lymfaödeeman diagnosointi ja hoitomahdollisuudet. Uudetkin jäset ovat tervetulleita mukaan. Minuun voi olla yhdeydessä asian tiimoilta.

Torstaina tapasin tulevia kollegoitani Campuksella. Olin kertomassa yrittäjän tarinaa sairaanhoitaja / terveydenhoitaja opintoja suorittaville Laurean AMK:n opiskelijoille. Upeaa, nuorta energiaa ja tuoreita ajatuksia!


Faskia peitää lihaksia ja yhdistää
 eri kudoskerroksia.
Viikon parasta antia oli kuitenkin lauantaina käymäni koulutus Helsingissä. Upea, ammattitaitoinen asiantuntija OMT- fysioterapeutti, oikea verbaalilahjakkuus, Tiina Lahtinen-Suopanki, toimi kouluttajana Synapsiassa järjestetyssä Faskiat ja Lymfa - koulutuksessa. Sain TODELLAKIN taas paljon uutta osaamista ja ymmärrystä, joka auttaa minua hoitotyössäni kipupotilaiden ja turvotuksesta kärsivien potilaiden hoidossa. Nyt hoidetaan kaikki kiristävät arvet ja vanhat vammat huolella, sillä ne aiheuttavat todella uskomattoman paljon haittaa vartalomme eri osien liikkuvuuteen ja aiheuttavat kipua ja liikerajoitteita. Faskia on kuin sukkapuku, joka kiertää ihomme alla yhdistäen kehomme eri osia toisiinsa. Hyviä videoita faskian toiminnasta löytyy Youtubissa useita. Esim. hakusanalla Strolling under the skin - löytyy useampikin hyvä video aiheesta. Mielenkiintoinen on myös Ph.D.Gil Hedleyn video Fascia and stretching: The Fuzz Speech. http://youtube.com/watch?v=_FtSP-tkSug.

Ensi viikonloppuna vietämme Pyhäinpäivää eli Halloweenia. Aion siinä pitää pienen loman ja viettää loppuviikon rakkaimpieni parissa. Nyt on hyvä aika sytytellä kynttilöitä illan hämärtyessä ja käpertyä sohvan nurkkaan hyvien ystävien seurassa.

No comments:

Post a Comment