Sunday, 11 November 2012

Kipu lievittyy kehon normaalia toimintaa tukemalla

Isänpäivä kääntyy kohti iltahämärää. Lapset ja lastenlapset lähtivät juuri. Ihastellen katselin pienten lasten jatkuvaa ja sulavaa liikehdintää. Liike on keholle lääkettä ja pienet jalat jaksavat tepsuttaa lakkaamatta huoneesta toiseen. Juostessaan lapsi pyllähtää, kierähtää sulavasti vatsalleen ja ponkaisee sieltä pystyyn. Liikkuminen on kepeää, iloista ja nautinnollista. Mihin tämä luontainen kyky nauttia kehomme käytöstä hiipuu vuosien varrella?

Kehon ihmellisiin saloihin paneuduin myös eilen. Olin koko päivän faskiakurssilla Espoon urheiluhierontakeskuksessa. Paikalla oli noin parikymmentä fysioterapeuttia, hierojaa, lymfaterapeuttia ym. , jotka halusimme saada lisää työkaluja hoitotyöhömme. Kurssin vetäjänä toimi osteopaatti ja urheiluhieroja Marko Panu Tampereelta. Kurssin järjestäjänä toimi Fysiostore Oy Päivän anti oli mahtava! Faskia käsittely on päivän muoti-ilmiö, joka perustuu ennen kaikkea kehon normaalin toiminnan tukemiseen, ihan niin kuin lymfaterapia ja muut käyttämäni hoitomuodotkin.

Wikipedia kirjoittaa faskiasta seuraavaa:

A fascia is a structure of connective tissue that surrounds muscles, groups of muscles, blood vessels, and nerves, binding some structures together, while permitting others to slide smoothly over each other.[
Connective tissue is the fibrous and most diverse tissue.[1] It is one of the four traditional classes of tissues (the others being epithelial, muscle and nervous tissue). Connective Tissue (CT) is found throughout the body. In fact the whole framework of the skeleton and the different specialized connective tissues from the crown of the head to the toes determine the form of the body and act as an entity.


Functions of connective tissue
                                                                                          
  • Storage of energy
  • Protection of organs
  • Providing structural framework for the body
  • Connection of body tissues
  • connects epithelial tissues to the muscle tissues


Eli faskia = kalvo, joka  koostuu kollageenista, elastiinista ja retikuliinista. Vaikka lihas venyy niin kalvo voi kiristää ja aiheuttaa liikerajoituksia ja kipuja eri puolilla kehoa. Kalvojen kuormitus aiheuttaa vähäisen sähkövarauksen, joka kulkee myofaskiaalisia meridiaaneja pitkin eli vaiva voi siis olla eri paikassa kuin oire. Faskioiden toiminnan relaksoimiseen tarvitaan mm. typpioksidia, jota saadaan L-arginiinista. Tämä on hyvä aasinsilta siihen, että olen keskittynyt Synergyn toiminnan kautta 3V - Hyvinvointiohjelman opastukseen, johon kuuluu mm. huippulaadukas L-arginiini tuote. Faskiakäsittely, LymphaTouch alipainehoito, Hivamat Deep oscillation- syvävärähtelyhoito, kinesioteippaus ym. käyttämäni hoitotyön kivunhoitomenetelmät, täydentävät erinomaisesti toisiaan ja tukevat siis kehon normaalia fysiologista toimintaa ja sitä kautta toimivat tehokkaina kivun lievitys hoitomenetelminä. Siis LUOMUA ja TEHOKASTA!

Vuoden vaihteen jälkeen tulen tarjoamaan potilailleni / asiakkailleni mahdollisuutta saada myös fysioterapeutin ohjausta ja hoitoa Kivunhoito & Lymfaterapia Leena Vallin - vastaanotolla Porvoossa, kun moniammatillinen yhteistyöverkostoni laajenee. Fysioterapeutti Daniela Lönnqvistille on mahdollista varata aikoja vuoden alusta. Danielan toimintaan ja ajatuksiin voi tutustua hänen blogissaan "Dansku".

Danielan mukaan tulo mahdollistaa sen, että pystyn irroittautumaan vastaaottotoiminnasta ajoittain ja jalkautumaan kouluttajana yhteisöihin ja tapahtumiin. Lisää yhteistyötä on suunnitteilla myös Healty Life Devices Oy:n kanssa. Odotan innoissani uusia haasteita HLD Oy :n kanssa!

Näillä aatoksilla uuteen viikkoon. Nyt vuorossa aviopuolison tiukan ja kipeän lanneselän faskiakäsittely! :)


No comments:

Post a Comment