Sunday, 25 November 2012

LymphaTouch lunasti taas paikkansa

Marraskuun loppu on synkkä, hämärä, kostea ja jopa masentava. Onneksi työntäytteiset päivät pitivät tarmoa yllä eikä ilmastoa ehdi surkutella. Joulukuu kolkuttaa ovella ja vasta varmistunut joululoman etelänmatka nostaa auringon mieleen ja hymyn huulille. "On taas jotain mitä odottaa!"

Mika Ojala toipuu vammastaan.
(lainattu Suomenvalmentajat -sivulta)
Viikon uutinen tulee Turusta, jossa FC Inter mestaruusliigan tähtihyökkääjä Mika Ojala toipui ennätysnopeasti polvi- ja nilkkavammastaan LymphaTouchin avulla. Joukkueen fysioterapeutti innostui asiasta niin paljon, että liiga hankki oman laitteen käyttöönsä. Lisää aiheesta löytyy sivulta www.suomenvalmentajat.fi. LymphaTouch on siis hyväksytty Valviran rekisteriin lääketieteellisenä hoitolaitteena fysioterapiaan ja lymfaterapiaan. Toivon suunnattomasti, että myös Porvoon paikalliset urheiluseurat lukisivat kyseisen artikkelin ja kiinnostuisivat asiasta. LymphaTouchilla voidaan kuntouttaa ja palautua urheiluvammoista ja rasituksista nopeasti ja turvallisesti sekä ennen kaikkea kustannustehokkaasti.

Viikolla koontui myös taas ihanat ladyt rintasyöpäleikattujen tukiryhmän tiimoilta. Tilaisuus oli antoisa ja intensiivinen. Saimme tietoiskun lymfaödeeman syntymekanismista ja hoidosta sekä suunnattoman arvokasta vertaistukea ja tietoa todellisista potilastapauksista. Laurean ammattikorkeakoulun lehtori, Erja Annola, osallistui ryhmään neljän sairaanhoitaja opiskelijan kanssa. Olemme todella etuoikeutettuja ja onnekkaita saadessamme tueksemme tämän innokkaan joukon, jonka aikoo viedä lymfaödeeman tunnettavuutta eteenpäin oppilaitokseensa ja sairaalaan yhteistyössä tukiryhmän jäsenten kanssa. Hienoa! Meistä kuullaan vielä!

Tuleva yhteistyökumppanini Daniela Lönnqvist valmistui viikolla fysioterapeutiksi ja toivotamme hänelle PALJON ONNEA! :) Dansku kävi noutamassa avaimet WSOY:n tiloihini ja aloittaa fysioterapeuttina toiminnan 3.1.2013. Daniela on paikalla sopimuksen mukaan. Näin allekirjoittaneen osaamisalue (sairaanhoito, kivunhoito, kosketuspedagogiikka ja lymfaterapia) täydentyy fysioterapia osaamisella. Very nice! Danskun mukaan tulo vapauttaa meikäläisen toimimaan enemmän kouluttajana ja ohjaajana. Uutena aluevaltauksena tulee suunnitelmien mukaan olemaan Suomen LymphaTouch- täydennyskoulutukset Kir-Fix Oy :n yhteistyökumppanina.

Tyttäreni Ira on ollut viikonlopun kotona saadessaan ns.valvomisvapaata omasta työstään yhdestä pääkaupungin sairaalasta. Käytiin Porvoossa ihanassa secondhand shopissa Doris & Duke ja kokeiltiin 1930-luvun kukkapillerihattuja. Käteen jäi Iralle tosi hienot valkoiset piikkarisaapikkaat.

Edessä on taas uusi viikko ja viimeinen tanssikurssi-ilta tänä vuonna. Homma jatkuu taas tammikuussa ja nyt sujuu foxin ja humpan lisäksi rumba sekä valssi. :)

No comments:

Post a Comment